6 (nieuwe) WhatsApp functies om naar uit te kijken

WhatsApp overschreed onlangs de magische grens van 1 miljard gebruikers en voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan deze groei. Wist jij dat elke dag maar liefst 42 miljoen appjes worden verzonden, 1,6 miljard foto’s worden gedeeld en dat er 1 miljard verschillende groepchats zijn aangemaakt. WhatsApp heeft veel geheimen, maar wat kunnen we verwachten in 2016? Je leest het hier. Lees ook: Foto’s delen en opslaan met Google Drive.

WhatsApp wordt zichtbaar in Facebook en andersom

WhatsApp is eigendom van Facebook. 2016 Lijkt het jaar te worden waarin Facebook WhatsApp een stuk meer gaat integreren. Zo krijgt elk Facebookbericht een knop waarmee je de inhoud direct kunt delen. Handig toch? Daarnaast maakt een schakelaar het mogelijk om jouw gegevens met Facebook te delen. Volgens de begeleidende informatie worden deze gegevens gebruikt om jouw Facebook-ervaring te verbeteren, maar wat ze hier precies mee doen? Dat is nog de vraag. Wij denken dat dit helpt bij het delen van je contactpersonen, zodat Facebook beter weet welke nieuwe vrienden je toe kunt voegen.

Videochats op WhatsApp

WhatsApp ondersteunt al een tijdje een belfunctie met WhatsApp Bellen, en als we de bèta mogen geloven wordt deze binnenkort verder uitgebreid met de mogelijkheid om te videobellen. In de stijl van FaceTime kun je op die manier gratis een videogesprek voeren. Op screenshots is te zien hoe je een kleine preview van je eigen camera onderin beeld ziet, terwijl de rest van het scherm gevuld wordt met de video van de ander. Deze preview kun je verplaatsen, en daarnaast kun je tijdens het bellen het geluid uitzetten en wisselen tussen de front- en achtercamera.
whatsapp_videochat_leak

Exporteer je WhatsApp-chats als ZIP-bestand

WhatsApp gaat het makkelijker maken om WhatsAppchats te archiveren. In de toekomst wordt de optie toegevoegd op een volledig chatgesprek als ZIP-bestand op te slaan, zodat je het een permanente plaats op je computer kunt bewaren. Uiteraard zat er altijd al archiveer-functie in WhatsApp, maar hierbij kon je alleen iCloud gebruiken. De ZIP-functie lijkt dan ook vooral bedoeld voor de mensen die hun chats op hun PC of Mac willen bewaren.

Tabbladen in nieuw design

WhatsApp zou ondertussen ook bezig zijn met een volledig nieuw ontwerp. Deze zou naar verluid tabbladen bevatten, net zoals je dat nu hebt in browsers als Safari en Google Chrome. Met deze tabbladen wordt het makkelijker om snel tussen verschillende chatgesprekken te schakelen. Nu moet je steeds terugkeren naar het overzichtsscherm met al je gesprekken, terwijl je in de toekomst in theorie je favoriete groep- en privégesprekken tegelijk geopend kunt hebben bovenin je scherm. Screenshots van deze tabbladen zijn tot op heden nog niet uitgelekt.

Deel gemakkelijk documenten

Een Android-bèta van november 2015 bevatte de handige optie om PDF- en Word-bestanden via de berichtendienst te versturen. Door de bestaande deelknop uit te breiden, kun je er straks niet alleen video- en audioberichten mee versturen. Welke bestanden je uiteindelijk allemaal kan gaan versturen is nog niet duidelijk, al werden Word en PDF expliciet genoemd. Deze bestanden verschijnen met nieuwe icoontjes in de chat. Zeker met WhatsApp Web in het achterhoofd kan dit bijvoorbeeld een handige functie worden voor studenten, die in hun groepschat snel een samenvatting naar iedereen kunnen sturen.

documenten

WhatsApp om te chatten met bedrijven?

WhatsApp is sinds kort helemaal gratis. Tot voorheen moesten gebruikers €0,89 per jaar betalen om het te gebruiken. Een verdienmodel dat volgens oprichter Jan Koum niet goed werkte. Daarom denken ze nu na over andere verdienmodellen. Zo zou WhatsApp samen willen werken met grote bedrijven, die vervolgens direct in contact kunnen komen met hun klanten. Jan Koum benadrukt dat dit niet betekent dat je ineens reclameberichten en spam binnenkrijgt. Het moet voor zowel het bedrijf als de gebruiker een middel worden om gemakkelijk met elkaar in contact te komen. Interessant!

Bron: iculture

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]