Zo blijven roestvrijstalen oppervlakken er mooi uitzien

Als je een roestvrijstalen oven of afzuigkap hebt, heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat er lelijke vegen op blijven zitten nadat je de boel schoongemaakt hebt. En hoe je ook poetst, het lijkt er niet af te krijgen. Lifehacking heeft een tip. Lees ook: Zo hoort de deksel op je koffie to go.

Roestvrijstaal ziet er prachtig modern uit. Maar die look wordt al gauw verpest door alle vegen die na het schoonmaken achterblijven. Het lijkt wel alsof het materiaal aan een schoonmaakbeurt toe is, ook al heb je net flink zitten soppen.

Olijfolie

De oplossing is olijfolie. Dit lijkt raar, maar het werkt echt. Doe een scheutje olijfolie op een stuk keukenpapier en smeer het met een draaiende beweging over het hele roestvrijstalen oppervlak. Zorg dat er slechts een dun laagje achterblijft, anders zit je met een vettige oven waar stof en allerlei andere dingen aan blijven plakken. Je krijgt het beste resultaat als je heel goed wrijft.

Roestvrijstalen oppervlakken worden streeploos schoon met olijfolie.
Roestvrijstalen oppervlakken worden streeploos schoon met olijfolie.

Alternatieven

Vrijwel alle plantaardige olie (zonder smaakje of extra toevoegingen) om mee te koken werkt prima, maar zelf hebben we het beste resultaat gekregen met olijfolie omdat dit lekker dik van structuur is en prettig uitsmeert. Gebruik geen vloeibare bakboter of iets dergelijks, daarmee krijg je alleen maar extra strepen en viezigheid.

De eerstvolgende keer dat je het roestvrijstalen oppervlak wilt schoonmaken, kun je dit gewoon op je eigen vertrouwde manier doen. Als je dan weer strepen krijgt, kun je het weer met olijfolie gaan insmeren.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]