Zo gebruik je emoji op Windows en Mac

Vooral tijdens het gebruiken van WhatsApp en Messenger op onze laptop of desktop worden we ermee geconfronteerd: er zit geen emoji-knop op je toetsenbord. Gelukkig is er toch een manier om emoji op Windows en macOS te gebruiken. In dit artikel leggen we uit waar je het emoji-toetsenbord op beide systemen kunt vinden!

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/handige-sneltoetsen-windows-10/

Windows

Om emoji op Windows 10 te gebruiken klik je in Windows met de rechtermuisknop op je taakbalk en selecteer je ‘Schermtoetsenbordknop weergeven‘. Nu verschijnt er een nieuw toetsenbord-icoontje bij de notificaties in je taakbalk.

Door op dit icoontje te klikken, verschijnt er een toetsenbord op je scherm die je kunt bedienen met je muis. Het touch-toetsenbord is niet hetzelfde toetsenbord als het standaard virtuele toetsenbord. Die vind je bij Instellingen.

Op het touch-toetsenbord vind je naast de spatiebalk en de ctrl-toets het icoontje van emoji. Door hierop te klikken kun je allerlei emoji typen. Net als de variant op je smartphone zijn de emoji opgedeeld in categorieën zoals laatst gebruikt, eten en reizen. Om een emoji te gebruiken in tekstvakken zoals reacties of een bericht op Facebook, klik je op het tekstvak en vervolgens op de emoji die je wilt gebruiken.

windows-10-emoji-keyboard

Helaas werken niet alle programma’s even soepel samen met deze emoji. Zo ondersteunt Google Chrome tot op heden de emoji niet.

macOS

Om emoji te gebruiken op je Mac is er een makkelijke toetsencombinatie. Door na het selecteren van een tekstvak de toetsen  Control, Command en de spatiebalk  in te drukken, verschijnt er een venster met alle emoji. Door op een emoji te klikken, zet je deze in het tekstvak.

emoji-mac

Tell Us What You Think
0Te gek4Leuk1Serieus?1Meh...6Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]