Zo geef je je smartphone een langer leven!

Een nieuwe smartphone kopen is leuk, maar als je een beetje goed toestel wil, dan kost het je wel een flinke duit. De nieuwste iPhones zijn zelfs zo duur dat je er met gemak een weekje van op vakantie kunt. Als je dan zo’n smartphone koopt, dan wil je natuurlijk wel dat je daar zo lang mogelijk van kunt genieten.

Hoewel je het waarschijnlijk roerend met ons eens bent terwijl je dit artikel leest, is de kans zeer aanwezig dat jij géén hoesje om je smartphone hebt, en géén screenprotector gebruikt. Onderzoek wijst uit dat slechts zestig procent van alle smartphonebezitters een hoesje gebruikt. We begrijpen stiekem wel waarom: smartphones worden steeds dunner en de designs zijn prachtig, dat wil je uiteraard niet verbergen achter een hoesje dat je toestel vervolgens weer een stuk dikker maakt.

Hoesje en screen protector

Toch raden we je aan om een hoesje te gebruiken. Dat hoeft niet eens een heel duur hoesje te zijn. Hoe sterk het glas van de moderne generatie smartphones ook is, wanneer je hem op het glas laat vallen is het scherm gegarandeerd gebarsten. Met een hoesje erom is die kans al een stuk kleiner, omdat het glas de grond niet raakt. Daarnaast raden we je aan om een screen protector te kopen. We weten het, zo’n protector maakt je telefoon nét even iets minder mooi en het scherm nét even iets minder responsief, maar je voorkomt lelijke krassen die je zonder zo’n protector binnen een aantal weken op je display zult waarnemen. En je betaalt uiteraard niet duizend euro voor een toestel om het scherm te bekrassen, toch?

Maar wat nu als je gewoon écht liever geen hoesje of screen protector wilt? Dan is het een interessante optie om eens naar een refurbished toestel te kijken. Dit zijn toestellen die grondig zijn nagekeken, waar nodig zijn voorzien van nieuwe componenten en ook nog eens volledig zijn gereinigd. Je zou zelfs kunnen zeggen dat een refurbished toestel kwalitatief hoogwaardiger is dan een toestel dat uit de fabriek rolt, omdat die toestellen slechts steekproefsgewijs worden gecontroleerd, terwijl refurbished toestellen allemaal worden gecontroleerd.

Stuk goedkoper

Het grote voordeel is daarnaast dat je voor een refurbished toestel een stuk minder betaalt. Op Telefoon Discounter bijvoorbeeld, vind je al een iPhone XR voor 579 euro, dat is een paar honderd euro goedkoper dan wanneer je het toestel nieuw aanschaft bij Apple. En het allermooiste? Je loopt geen enkel risico. Ten eerste worden alle toestellen van Telefoondiscounter voorzien van een nieuwe accu, maar je krijgt ook nog eens twee jaar garantie.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat je je telefoon dan maar direct moet afraggen, maar een toestel met een aanzienlijk lager prijskaartje, geeft je wel de mogelijkheid om er van te genieten in z’n puurste vorm, zonder wakker te hoeven liggen van krassen. Daarbij is het een extra voordeel dat je, door te kiezen voor een refurbished toestel een bijdrage levert aan het milieu, door een toestel een tweede leven te bieden. Da’s een win-win scenario als je het ons vraagt.

Tell Us What You Think
7Te gek7Leuk2Serieus?1Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]