Zo haal je lijm van je huid

Het is zondagmiddag, je bent doodmoe van die voetbalwedstrijd van gisteren, maar je had toch beloofd om die vaas te lijmen? Zucht, nou okeeeeee, kom maar op met die scherven! Tubetje secondelijm uit de keukenla erbij, flats-flats en hop! en ja hoor, je vingers bedekt met lijm. Gelukkig weet Lifehacking hoe je dat spul snel en doeltreffend van je huid kunt verwijderen. 

Allereerst is het van belang dat je je vingers of andere lichaamsdelen niet aan elkaar of aan iets anders vast lijmt. Zorg er dus voor dat de gemorste lijm rustig kan drogen en probeer verder niets aan te raken. O, en probeer het ook niet snel even weg te wrijven terwijl de lijm nog nat is. Voor je het weet zitten je vingers echt aan elkaar vast of heb je een handdoek aan je hand hangen die maar niet los wil komen.

Als de lijm eenmaal is opgedroogd, kun je het proberen los te pulken. Vaak lukt dat niet echt en bovendien kan je huid erdoor beschadigd raken. Gelukkig is lijm redelijk goed op te lossen met nagellak-remover.

 

Removeur du nagelaque

Zorg dat de lijm helemaal is opgedroogd voordat je deze truc probeert. Doop een wattenbolletje in de nagellakremover en wrijf het voorzichtig over het stukje huid waar de lijm op zit. Herhaal deze procedure totdat de lijm volledig is opgelost, of totdat het mogelijk is om het (voorzichtig!) van je vingers te pellen. Was daarna goed je handen om de restanten van de remover te verwijderen. Is echt geen lekker spulletje namelijk…

Deze methode werkt overigens ook in andere situaties, alleen moet je wel voorzichtig zijn met nagellakremover. Het chemische goedje kan bepaalde materialen beschadigen. Controleer dus eerst of je remover kunt gebruiken, door een klein beetje op een minder zichtbaar deel van het materiaal te wrijven.

Lees ook: Zo kun je snel je kraan ontkalken.

Wat vind je van deze hack?
8Te gek6Leuk0Serieus?1Meh...7Stom

About Author

0 Comment

 • Avatar
  renate
  Posted 12/05/2018 11:02 pm 0Likes

  het help bij mij niet echt er zit nu nog lijm op me vingers
  de nepnagels zijn er wel af allen lijm is achter bleven
  hoe haal je het veilig weg

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: