Zo jaag je mollen weg

Mollen! Eigenlijk zijn het lieve beestjes met een zacht pelsje en een guitig snuitje. Daarom duiken ze vaak op in kinderboeken waar ze voornamelijk de held zijn. Denk maar aan ‘de kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft’, Molletje of het net iets assertievere Vet Molletje. Lees ook: 8 dingen waar je haardroger goed voor is.

Waar je ze echter niet wil zien opduiken, is in je perfect onderhouden grasveld. Wekelijks heb je het gras afgereden, de kantjes gemaaid, onkruid gewied, totdat je een mooi groen lapje achter je huis had liggen. Tijdens de zomermaanden was je grasveld het centrum van alle buitenactiviteiten: zonnebaden, voetballen, een boekje lezen, de barbecue met de buren …
Maar ramp oh ramp. Vanmorgen toen je de slaap uit je ogen wreef en vervolgens naar buiten keek, zag je bruine vlekken in je gazon: molshopen! Het onachtzame beest was her en der ‘ns boven de grond komen piepen en had op die manier verschillende hoopjes aarde achtergelaten en aldus je grasveld geruïneerd. Neen, een mol in de tuin is niet wat we nodig hebben. Daarom trekken we onze lifehacking-trukendoos open.
Lust je mosselen? Vast wel hé! Het tweekleppige weekdier kan menig culinair liefhebber bekoren en het is feest als er mosselen op tafel komen. Met brood of met friet, met witte wijn of met bier, lekker!

Mosselen en mollen?

Aha! De schelp van de mosselen is de oplossing voor het mollenprobleem. Wanneer je een aantal schelpen in de gangen onder de molshopen met de opening omlaag legt, zal het blinde dier niet meer geneigd zijn om terug te keren. Immers, de scherpe randen prikken in zijn mollenpootjes en van de geur moet ie al helemaal niet hebben. Daarom zal hij zijn biezen pakken en andere oorden opzoeken, en aldus je grasperk verder gerust laten.
Probleem opgelost! Smakelijk!
mosselen3

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author