Zo kom je nog op tijd van Disney+ af

Het is bijna zover: binnenkort wordt het lappen voor Disney+. De afgelopen twee maanden hebben we lekker gratis kunnen genieten van de streamingdienst van Disney. Nu rest alleen nog het opzeggen van het zoveelste streamingplatform, voordat die eurootjes worden afgeschreven op 12 november. Zo moet je Disney+ opzeggen. 

De Marvel-reeks is inmiddels gebingewatched en de trip down memory lane is geklaard. Als iets gratis te verkrijgen is, zijn wij Hollanders er als de kippen bij. Maar wanneer iemand geld begint te vragen voor iets dat voorheen gratis was… Juist. Wij skrale skrapers hebben al allerlei maniertjes om Netflix en Spotify-accounts met elkaar te delen, nog een extra dienst erbij wordt misschien te veel van het goede. Hoog tijd om Disney+ gedag te zeggen.

Laugh Laughing GIF by Star Wars - Find & Share on GIPHY

Disney+ opzeggen? Dit moet je doen

 • Stap 1: Ga naar de Disney+ website
 • Stap 2: Log in op je account
 • Stap 3: Klik rechtsboven op je naam of avatar
 • Stap 4: Ga naar Account
 • Stap 5: Klik onder abonnementen op Factureringsgegevens
 • Stap 6: Klik op Abonnement opzeggen
 • Stap 7: Klik op Opzegging voltooien

Nadat Disney+ een proefperiode van twee maanden kende in Nederland gaat de streamingdienst op 12 november officieel van start. De dienst zal zijn lancering zien in onder andere Amerika, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De lancering betekent echter wel dat de gratis proefperiode voorbij is. Vanaf 12 november betaal je € 6,99 voor de dienst. Nog niet overtuigd? Lees hier hoe jij je abonnement kunt opzeggen. Voordeel is: als je nu opzegt, kun je gewoon tot 13 november Disney+ kijken.

Account via de website aangemaakt?

Bij het aanmaken van jouw account heb je een betaalmethode opgegeven. Je had de keuze uit drie opties: iDeal, Creditcard en PayPal. Daarnaast kon je jouw account op twee verschillende manieren aanmaken: via de website, of via de app. Deze keuzes hebben niet alleen invloed op hoe Disney+ jouw geld ontvangt, maar ook hoe je het abonnement op moet zeggen.

Disney+ Disney+

Als je het account via de app hebt aangemaakt dan zal de applicatie je bij de stap Factureringsgegevens naar de website sturen. Volg ook dan de stappen die hier boven staan.

Account aangemaakt via tablet of smartphone?

Als je via de app jouw account hebt aangemaakt, dan werkt het afmelden iets anders. In dit voorbeeld is een account via de Android-app aangemaakt en PayPal als betaalmethode gebruikt. Hierdoor is het Google Play account gekoppeld aan het Disney+ account. Je account verwijderen gaat dan iets anders. Je moet namelijk je abonnementen beheren en ook opzeggen via Google Play. Dit geldt ook voor mensen die een iPhone of iPad bezitten, maar dan doe je het opzeggen van abonnementen via de App Store.

Disney+Disney+

Disney+ opzeggen via Google Play doe je zo:

 • Stap 1: Ga naar de Google Play store via de website of de app
 • Stap 2: Klik links op de drie streepjes en ga naar Mijn Abonnementen
 • Stap 3: Klik op Disney+
 • Stap 4: Klik vervolgens op Abonnement opzeggen

Dit werkt bijna hetzelfde op de App Store. Klik rechtsboven in de App Store op je account en ga naar Abonnementen. Hier kun je het abonnement opzeggen.

Wanneer je het abonnementen opzegt kun je nog wel tijdelijk gebruik maken van de dienst. Het abonnement verloopt op 12-11-2019.

Scrooge Mcduck 80S GIF - Find & Share on GIPHY

De huidige bibliotheek van Disney+ bestaat voornamelijk uit klassieke Disney films en series en Marvel en Pixar-films. Disney is ook exclusieve content aan het maken voor de streamingdienst. The Mandolorian belooft een grote serie te worden. The Mandolorian is een live-action serie in het Star Wars-universum. Deze serie zal op 12 november lanceren. Daarnaast zegt Disney meer exclusieve films en series uit te brengen op het platform, waaronder een nieuwe Marvel-serie in de vorm van Hawkeye.​

Tell Us What You Think
1Te gek3Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]