Zo krijg je op een makkelijke manier meer beweging

We bewegen te weinig, en het ziet er niet naar uit dat we binnenkort met z’n allen veel meer gaan bewegen. Toch kan (te) weinig bewegen grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is daarom helemaal geen gek idee om wat vaker te bewegen. Je kan ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan of een rondje te gaan rennen, maar er zijn veel meer manieren om op een makkelijke manier meer beweging te krijgen!

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/de-6-beste-tips-voor-een-geslaagde-work-out-in-de-buitenlucht/

Netflix & cardio

Kijk je graag series? Kijk dan eens een aflevering tijdens een oefening op de hometrainer! Door een tablet of laptop voor de machine te zetten, kun je tijdens het kijken rustig een work-out doen. Niet alleen wordt sporten hiermee een stuk leuker, je vergeet waarschijnlijk de tijd waardoor je ook nog eens veel langer sport! Marktplaats staat vol met cardiomachines en hometrainers, waardoor het ook nog een goedkope oplossing kan zijn.

De 7-minuten-workout

De oplossing voor mensen met weinig tijd. Deze work-out kun je vrijwel altijd en overal uitvoeren; het enige wat je nodig hebt is een vloer. Kijk je een film op televisie? Doe de 7-minuten-workout in het reclameblok! Heb je er overdag geen zin in? Doe het voordat je op bed gaat! Benieuwd wat de work-out inhoudt? Bekijk dan het filmpje hieronder.

Pak de trap

Dit is misschien wel de makkelijkst uitvoerbare tip. Veel school- en kantoorgebouwen zijn voorzien van een lift en het kan verleidelijk zijn om deze te pakken als je drie verdiepingen naar boven moet. Toch is het gebruiken van de trap een hele makkelijke manier om aan je dagelijkse beweging te komen.

Zoek een sportschool voor studenten

Er zijn genoeg hogescholen in Nederland met een sportschool in of vlakbij het schoolgebouw. Studenten kunnen hier vaak voor flinke kortingen sporten en ook de gewone burger kan hier meestal een stuk goedkoper aan z’n beweging komen. Deze sportscholen zijn misschien niet altijd vlakbij, maar je kan op jaarbasis flink wat besparen!

Gebruik motiverende apps

Er zijn tal van apps die een wandeling of hardlooprondje een stuk leuker kunnen maken. Zo kun je Pokémon gaan vangen tijdens een wandeling of een podcast beluisteren tijdens het hardlopen.

Ken je de app Zombies, Run! al? In deze app kun je de intensiteit kiezen van je wandeling, waarna de app je een spannend verhaal vertelt over de overlevenden van een zombie apycalypse. In het verhaal wandel je met de overlevenden door verlaten steden en moeten ze soms op de vlucht voor zombies. Op het moment dat de hoofdpersonen het op een sprint moeten zetten, moet jij dat ook doen! Door de combinatie van een spannend verhaal en een work-out, wordt bewegen een stuk leuker!

 

 

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]