Eten opwarmen zonder het te verknallen: zo doe je dat!

Hoewel de magnetron onze grootste keukenvriend is, blijft niet al het eten even lekker als je het met microgolven bestraalt. Sommige gerechten zijn dan ook veel beter op te warmen in de pan of in de oven. Lifehacking heeft een aantal tips voor de lekkerste opgewarmde prakkies. Lees ook: Zo kun je snel pizza opnieuw opwarmen.

Lasagne

Lasagne is opgewarmd nog steeds lekker, maar als je dat in de oven doet, wil de boel al snel verbranden terwijl andere delen ijskoud blijven, en in de magnetron verandert dat mooie knapperige laagje kaas in een rubberachtige emulsie. En halverwege eventjes omroeren gaat natuurlijk niet…

Snijd het stuk lasagne daarom in kleinere porties en verspreid ze over een ovenschaal zodat er wat ruimte tussen zit. Dan kan de hitte er goed overal bij. Als je wat tomatensaus over hebt, is het een goed idee om er een klein beetje van over de stukken lasagne te gieten, zodat de boel lekker sappig blijft. Bak de lasagne een kwartiertje af in een voorverwarmde oven op 200°C. Dezelfde truc werkt ook met bevroren lasagne, maar bak deze zo’n 40 minuten af.

Aardappelpuree

Als je aardappelpuree in de magnetron opwarmt, komt er gauw een droge korst op te liggen. Aardappelpuree blijft veel lekkerder als je deze au bain-marie opwarmt, dus in een kom boven een pan kokend water. Blijf goed roeren en doe er indien nodig een klein beetje boter en/of melk doorheen om het smeuïg te houden.

Quiche

Quiche wordt in de magnetron nat en plakkerig. Sprenkel een klein beetje water over de vulling heen (niet het deeg) en pak de quiche in aluminiumfolie in. Bak hem zo’n 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven af, op 200°C. Verwijder de folie en laat de quiche nog zo’n 5 tot 8 minuten afbakken.

Roerbakschotel

Een roerbakschotel kun je het beste gewoon opnieuw roerbakken. Zorg dat je pan of wok loeiheet is, doe er wat olie in, en roerbak je restjes totdat ze goed opgewarmd zijn. Doe er eventueel wat knapperige groenten bij om het gerecht wat op te kalefateren.

Pasta in tomatensaus

Dit kun je het best in een pan op niet al te hoog vuur opwarmen. Blijf goed roeren en voeg eventueel een beetje water en/of witte wijn toe. Proef tussendoor even, en doe er wat extra zout of peper doorheen, mocht dat nodig zijn.

Pasta in kaas- of roomsaus

Hiermee moet je oppassen, omdat het gauw aanbrandt of gaat schiften. Zorg dat je het op een laag vuur opwarmt en goed roert. Doe er wat extra room bij voor de substantie. Zorg dat het goed warm is, maar blijf roeren en let op dat de boel niet aanbrandt.

Tell Us What You Think
6Te gek17Leuk6Serieus?4Meh...3Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]