Zo kun je een mail annuleren

Het is ons allemaal wel eens overkomen: je klikt op Verzenden en vervolgens besef je dat er een fout zit in je mail. Op zulke momenten wil je graag een mail annuleren of terughalen. Goed nieuws: dat kan! Lees ook: Versla spam met een 10 Minute Mail.

Het is mogelijk om in te stellen dat je een mail kan annuleren nadat je op Verzenden hebt gedrukt. Je stelt simpelweg het aantal seconden in dat de mail nog in Verzonden ‘zweeft’, totdat hij daadwerkelijk wordt verzonden. Hier leggen we uit hoe je dat kan instellen voor Outlook en Gmail.

Outlook

Als je gebruik maakt van Outlook in je browser (OWA), klik je in de bovenste balk op het tandwieltje voor  Instellingen. Onderaan zie je het kopje Uw app-instellingen, daar klik je op E-mail. Links verschijnt er een balk met opties. Onder E-mail zie je het kopje Verzenden ongedaan maken.

outlook

Je kan zelf instellen hoeveel seconden een mail moet wachten totdat deze wordt verzonden. Zo kun je nog snel ingrijpen als je een fout hebt gemaakt of iets bent vergeten.

Gmail

De mail-applicatie van Google had deze functie al langer, maar we leggen ‘m hier toch even uit. Net als bij Outlook klik je op het tandwieltje en navigeer je naar Instellingen. Bij het kopje Verzenden ongedaan maken kun je een annuleringsperiode instellen.

gmail

Bij beide mail-applicaties kun je een mail tot 30 seconden ‘vasthouden’ voordat deze wordt verzonden. Als je geregeld een typfoutje maakt of een bijlage vergeet, kun je jezelf op deze manier een beetje indekken en de mail annuleren.

Ken jij nog meer trucs voor je e-mail? Laat het weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]