Zo kun je het toch leuk hebben als Bob

Of je nou niet drinkt uit principes, als je Bob bent of als je het niet mag vanwege medicijnen; er zijn altijd wel momenten dat je als enige geen alcohol drinkt. Als je met een groep uitgaat en jij bent de enige die niet drinkt, dan is het soms lastig om je echt te amuseren.  Wat kun je hieraan doen? Lees ook: Dingen die je ’s ochtends kunt doen om energie te krijgen.

Niet dat je per se alcohol nodig hebt om plezier te hebben, maar het kan je wel helpen om een beetje los te komen. En als je zelf nuchter bent, kunnen aangeschoten of dronken mensen vaak best irritant zijn.

Attitude

Bereid je mentaal voor op de avond, en boots de positieve kanten van het drinken van alcohol na – zonder alcohol. Probeer dus een mindset te creëren waarin je los en open bent, en waarin je echt van plan bent om het naar je zin te hebben. Dit klinkt misschien onnozel, maar als je je van tevoren goed openstelt voor wat er komen gaat, ben je veel opener en heb je het veel eerder naar je zin.

Locatie

Sommige uitgaansgelegenheden zijn veel leuker als je een glaasje kunt drinken. Denk hierbij aan een cocktailbar met allerlei interessante drankjes die je eigenlijk graag zou willen uitproberen, of aan een superfoute karaokebar die echt alleen te pruimen valt als je stomdronken bent.

Als je van tevoren al weet dat jij die avond nuchter zult blijven, probeer dan de uitgaansplannen zodanig met iedereen te regelen dat jij het ook leuk kunt hebben.

Taxichauffeur

Om ergernissen te voorkomen is het een goed idee om van tevoren afspraken te maken over hoe iedereen straks terug naar huis gaat. Anders ben jij aan het einde van de avond de Bob die de halve provincie mag doorkruisen om iedereen een lift te geven.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]