Zo kun je zien welke vulling er in gemengde bonbons zit

Altijd lekker, een doos gemengde bonbons. Vaak zit er een papiertje bij waarop je kunt zien wat voor vulling er in de verschillende bonbons zit, zodat je bijvoorbeeld eerst lekker die met karamelsmaak eruit kunt vissen. Maar wat als het papiertje ontbreekt? Lifehacking weet een manier om te zien welke vulling er in de bonbons zit. Waarom serveren veel restaurants gratis brood?

Veel chocolatiers versieren hun bonbons op een manier die verraadt wat erin zit. Aan de vorm vaak aflezen wat voor soort vulling er gebruikt is, en de afwerking kan een indicatie geven van de smaak van de vulling.

De vorm

Grote, hoekige bonbons bevatten vaak opvallende smaken, zoals karamel of fudge. Zachte karamel wordt meestal in vierkante bonbons verwerkt, terwijl rechthoekige bonbons vaak juist taaie karamel bevatten. Zachte, ronde vormen duiden vaak op een zachte, romige vulling. Likeurbonbons zijn vaak koepelvormig.

De versiering

Soms kun je aan de kleur van de versiering zien wat voor soort smaak de vulling heeft. Een oranje streepje op een bonbon kan duiden op sinaasappelsmaak, een wit stipje op een kokosvulling. En als er een nootje op zit, is de kans natuurlijk erg groot dat er noten in verwerkt zijn.

De verpakking

De meeste bonbons die je in een gemengde doos krijgt zijn niet ook nog eens apart verpakt. Maar als er folie om een bonbon zit is de kans groot dat er geen vulling in zit, maar dat het een stukje praliné is.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]