Zo maak je een tablethouder in een paar minuten

Nog effe snel een filmpje in bed kijken? We snappen dat het niet echt chill is om twee uur lang een tablet in je verkrampte handen te houden. Gelukkig kun je met allerlei huis-tuin-en-keukenmiddeltjes een prima tablethouder maken. We zetten er een paar voor je op een rij.

Karton

We beginnen met de aller-aller-aller-állersimpelste tablethouder. Het enige dat je nodig hebt, is een dik stuk karton, zoals bijvoorbeeld van een verhuisdoos. Vouw de doos open en snijd de flappen eraf. Vouw van het overgebleven stuk een driehoek. Duw een van de uiteinden een stukje terug en vouw aan het andere uiteinde een opstaand randje. Plaats je tablet nu tegen de driehoek aan, waarbij je de onderkant in die opstaande rand laat rusten.

(Technic) Lego

Nu je de basisvorm onder de knie hebt, kun je kijken naar andere materialen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je de tofste tablethouder van Lego maakt. Vooral Technic Lego is uitermate geschikt. Deze sets bevatten namelijk ook allerlei staven en pennetjes om de Lego-stukken stevig bij elkaar te houden.

IJzeren klerenhanger

Ook ideaal als tablethouder: een goedkope metalen klerenhanger! Je weet wel, zo’n lichtgewicht stomerijhanger. Met behulp van een tang buig je het frame namelijk zo in de gewenste vorm.

Snijplank/Scrabble-combo

Heb je je tablet nodig in de keuken? Pak dan een oude snijplank en een letterplankje van een Scrabble-spel. Het lijkt een wat onwaarschijnlijke combinatie, maar het werkt perfect. Het enige wat je hoeft te doen, is een Scrabble-plankje op je snijplank te lijmen. Laat je DIY-tablethouder vervolgens tegen de muur aanleunen of kies voor een permanente fix in de vorm van een (schuin) blokje hout, dat je aan de achterkant van de snijplank lijmt.

Spindle

(Via Instructables)

Heb je nog ergens een spindle liggen? Je weet wel, waar zo’n stapel cd’s in zat om je muziek op te branden? Voor deze tablethouder leg je de cd’s even aan de kant. Je hebt namelijk alleen het binnenste gedeelte nodig. Als het goed is, past je tablet namelijk perfect tussen de groeven aan de onderkant van de houder. De staaf waar de cd’s omheen zitten dient als ruggensteuntje voor je tablet.

Boekensteun

Even snel op je tablet scrollen op je werk? Ga dan op zoek naar een boekensteun en bindklemmen. Zet de boekensteun neer en buig deze een stukje naar achteren, totdat je de gewenste kijkhoek bereikt. Tevreden? Klem dan twee bindklemmen aan de voet. Die dienen vervolgens als het opstaande richeltje dat voorkomt dat je tablet wegglijdt.

Oude rol tape

Kun je bovenstaande benodigdheden niet vinden? Hopelijk heb je dan wel een lege rol ducttape liggen. Leg de rol plat neer en zoek een mes of schaar om een schuine groef mee te kerven. Hoe schuin je de groef maakt bepaalt de kijkhoek van je tablet. Maak de groef in elk geval diep genoeg, zodat je tablet netjes blijft staan.

Ook lezen: Leuke dingen die je kunt doen met aluminiumfolie

Wat vind je van deze hack?
4Te gek7Leuk0Serieus?2Meh...11Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Jimmie Banaan
    Posted 18/02/2020 12:33 pm 0Likes

    Je kunt ook een homp deeg of klei pakken en een houder kleien. Gaat perfect.

Comments are closed.

%d