Zo maak je in no-time je eigen online vragenlijst

Maak binnen no-time een gratis online vragenlijst (zonder advertenties) die je kan personaliseren en embedden: gebruik Google Formulieren. Lees ook: Ontdek, download en verander wat Google van je weet.

Alle nadelen die beschreven staan in dit Lifehacking.nl artikel van 3 jaar geleden zijn inmiddels verleden tijd. Tenzij je nog geen Google account hebt of liever niet wilt dat Google de antwoorden opslaat in Google Drive, een cloud-opslag.

Laten we beginnen!

Log in je Google account en surf naar de Google Formulieren startpagina.

Kies voor een blanco formulier of een met sjabloon zoals een uitnodiging voor een feestje of een evaluatieformulier.

KnipselGoogleForm1

In het formulier kan je de look & feel aanpassen door rechtsboven een kleur te kiezen of een eigen foto.

Knipsel2GoogleForm

Scroll naar beneden om een eigen foto toe te voegen. Je foto moet 800 bij 200 pixels zijn om netjes te passen. Hier kan je perfect het logo van je bedrijf in kwijt!

Knipsel3GoogleForms

Geef daarna het formulier een titel en omschrijving. Mensen die via e-mail een uitnodiging ontvangen om je vragenlijst in te vullen zien de titel en omschrijving in de mail. Met een duidelijke titel en een goede omschrijving van betekenis zorg je ervoor dat er geklikt wordt naar je formulier toe.

Knipsel4googleforms

Vragen opstellen

Nu ga je vragen toevoegen. Er staat automatisch een multiple choice vraag open om je op weg te helpen.

Knipsel5googleforms

Je kan ook een andere soort vraag selecteren zoals: checkboxes, een op- of aflopende schaal, een kort of lang open antwoord.

Knipsel6googleform

Met het menu rechts kan je een vraag toevoegen (+), foto’s en video’s invoegen en je vragenlijst opdelen in verschillende onderdelen die ieder een nieuwe titel krijgen.

Knipsel7googleform

Er is nog een menu met opties onderaan de vragenlijst. Hier kan je vragen dupliceren, deleten, verplicht maken en – onder de extra opties – de vragen shuffelen.

Knipsel8googleforms

Ben je klaar? Klik dan na een preview op ‘send‘ rechtsboven en nodig mensen uit deel te nemen via e-mail of gebruik de embed code om het formulier op een website te publiceren.

Knipsel9googleforms

Antwoorden verzamelen

Je kan ervoor kiezen een automatische e-mail te ontvangen iedere keer als iemand je formulier inlevert. De antwoorden op je formulier komen binnen in een Excel bestand in je eigen Google Drive. Van daaruit kan je de resultaten delen, downloaden en ook het formulieren weer uitzetten.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]