Zo houd je je kerstlampjes uit de knoop (en begint kerst gezellig)

In steeds meer huishoudens siert zo rond de decembermaand een rijkelijk opgetuigde kerstboom de woonkamer. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot; het sjouwen van dozen vol ballen en ander versiergerei is één ding, maar dat jaarlijkse gevecht met die chaotische kluwen kerstlampjes drijft je tot waanzin. Gelukkig hoeft het niet zo te gaan. Lifehacking geeft je een paar handige tips voor het aftuigen van de kerstboom én het opbergen van de kerstlampjes, zodat je de komende kerstdagen wat relaxter begint.

Lampjes hack

Kerstlampjes in de knoop?

Elk jaar is het een drama; de lampjes uit de knoop halen. Meestal worden ze vanaf de boom rechtstreeks in een doos gefrommeld en loop je volgend jaar weer tegen hetzelfde probleem aan. De volgende keer dat je de kerstboom aftuigt, wikkel de lampjes dan om een oude kleerhanger. Of als je geen hanger hebt, kun je ook wat hoekjes uit een stuk karton knippen en wikkel je ze daar omheen.

Versieringen

De kerstversiering opruimen

Veel kerstboomversierders bewaren simpelweg de verpakkingen van al het moois en bergen de versiering tijdens het aftuigen weer op in hun originele verpakking. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je de verpakking van één of meerdere ornamenten kwijt bent of bewust hebt weggegooid. In dat geval kun je oude eierdozen gebruiken om alles enigszins schokbestendig in te pakken. Geen eierdozen bij de hand? Vul een platte opbergbak met plastic bekertjes waar je de kerstballen en andere snuisterijen in stopt.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Gustavo Woltmann
    Posted 20/12/2016 3:45 pm 0Likes

    Spijtig genoeg komt deze tip te laat voor dit jaar… En ja, het was hier in huis weer een gesukkel! Ik ga hem onthouden voor volgend jaar en de tip over de eierdoosjes vind ik ook erg handig.

  • winter
    Posted 12/12/2016 5:10 pm 0Likes

    Super handig natuurlijk!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]