Zo stop je autoplay op Facebook, Twitter en Instagram

Voor je duimen een zege, voor je data een ramp: video autoplay. Het automatisch afspelen van video’s op social media kan handig zijn, maar als je een kleine databundel hebt of gewoon niet zo gediend bent van constant bewegend beeld, kun je de feature vaak uitzetten. Hier lees je hoe je autoplay kunt uitschakelen voor Facebook en Twitter, en een beetje voor Instagram. Lees ook: Smartphone kwijt? Vind ‘m terug met Android Device Manager.

Facebook

Video’s op Facebook spelen automatisch af, maar het wordt je gelukkig niet erg moeilijk gemaakt de optie uit te zetten. Op de website van Facebook klik je op het pijltje rechtsboven en ga je naar Instellingen. Klik onderaan het menu op Video’s, open het dropdownmenu bij Video’s automatisch afspelen en selecteer Uit. Je instellingen worden automatisch opgeslagen.

screenshot_2016-09-12-12-42-36-2autoplay_fb_app-2

autoplay_fb_browser_iyetrma

 

Op je Android-smartphone open je de Facebook-app, druk je op het hamburgermenu en scroll je naar onderen tot Appinstellingen. Klik daarna op Automatisch afspelenen zet het vinkje bij Video’s nooit automatisch afspelen.

In iOS ga je via het hamburgermenu naar Instellingen en klik je op Accountinstellingen. Ga onder het kopje Video’s en foto’s naar Automatisch afspelen. Nu kun je het vinkje op Video’s nooit automatisch afspelen zetten.

Twitter

Twitter heeft ook een autoplay-functie ingebouwd, maar ook die is makkelijk uit te zetten. Ga in je browser naar twitter.com, klik op je profielfoto rechtsboven en ga naar Instellingen. Je komt al meteen in de juiste tab (Account) terecht. Zet onder het kopje Inhoud / Video-Tweets het vinkje bij Video’s automatisch afspelen uit.

autoplay_tw_appscreenshot_2016-09-12-12-41-54

autoplay_tw_browserIn de Twitter-app op Android klik je op je profielfoto linksboven en ga je eveneens naar Instellingen. Onder het kopje Algemeen / Gegevens vind je de optie Video’s automatisch afspelen. Klik erop en zet het bolletje op Video’s in tijdlijnen niet automatisch afspelen.

In iOS ga je naar je eigen profielpagina en druk je op het icoontje van een radertje naast je profielfoto. Klik in het menu dat omhoog komt op Instellingen. Tap op de optie Video autoplay en selecteer de optie Video’s niet automatisch afspelen.

Instagram

Ook Instagram speelt video’s automatisch af, maar in tegenstelling tot andere social media is de feature niet uit te schakelen. Instagram heeft echter wel een andere optie voor als je bijna door je databundel heen bent: de databesparende modus.

insta screenshot_2016-09-12-12-43-05

Om data te besparen op Instagram voor Android open je de app en klik je op je profielfoto rechtonder. Tik op de drie verticale puntjes rechtsboven om het instellingenmenu te openen. Scroll naar onder en na onder het kopje Instellingen naar Mobiel dataverbruik. Zet een vinkje bij Minder data verbruiken om de besparende modus aan te zetten.

In iOS ga je in je account via het icoontje van het radertje naar Instellingen. Onder het kopje Mobiel dataverbruik vind je hier ook de optie Minder data verbruiken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]