Zo verdien je geld met Instagram

Facebook, YouTube, Instagram; allemaal platformen waar we tegenwoordig echt niet meer omheen kunnen. Met alle nieuwe functies, zijn de mogelijkheden oneindig. We delen steeds meer op steeds meer verschillende kanalen. De laatste jaren zijn er hierdoor ook nieuwe beroepen ontstaan, het begrip influencers hoor je steeds vaker voorbij komen. Je kunt geld verdienen met social media!

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/10-instagram-trucs-die-je-niet-kent/

Instagram

Instagram logo

Instagram is een foto-applicatie waarmee je zowel foto’s kunt maken als bewerken. Je hebt je eigen Instagram pagina waar al je foto’s staan opgeslagen en ’tentoongesteld’. Je kunt vrienden en familie, maar ook andere mensen over de hele wereld volgen. Je ziet dan in je tijdlijn wat deze mensen uploaden. Buiten dat je andere kunt volgen kan je ook gevolgd worden, en laat je hier nou geld mee kunnen verdienen.

It’s all about the money

Je hoeft niet perse een bekend persoon te zijn om geld te verdienen met Instagram. Het gaat natuurlijk wel iets makkelijk als je bekend bent, omdat je waarschijnlijk al veel volgers hebt. De bedragen lopen op van honderd tot wel tienduizenden euro’s per post.

Ben je nu niet bekend, wil je veel volgers en dus uiteindelijk ook geld kunnen verdienen met Instagram? Zorg er dan voor dat je opvalt. Laat zien wie je bent en wat je wilt! Het kan lastig zijn om onderscheidend te zijn. Er zijn al zoveel leuke accounts die unieke content leveren. Als jij een niche weet te vinden, zit je goed.

  • Het gaat om volgers, het is dus belangrijk om iets te doen wat niet iedereen doet. Waarom willen mensen nou juist jou volgen en niet de ander. Wat bied je aan? Wat laat je zien? Vind je niche!

Voorbeeld: Er zijn veel accounts met mooie reisfoto’s. Het is hier belangrijk dat je laat zien dat de foto’s van jou zijn! Dit doe je niet perse door je foto’s te merken of door zelf op de afbeelding te gaan staan, maar vind iets wat je onderscheid. Denk bijvoorbeeld aan het koppel dat de inmiddels bekende #FollowMeTo reeks plaatste.

to-je-genialni-zamilovany-par-dokonale-paroduje-romanticke-drzeni-za-ruku5

Je kunt je ook onderscheiden door voor een bepaalde stijl te kiezen. Laat bijvoorbeeld vooral Luxery reisfoto’s zien, of ga voor Local reisfoto’s waar je gaat voor foto’s van de bevolking etc.

Dit geldt het zelfde als voor fashion accounts. Er zijn zoveel accounts dat je wel iets moet doen om op te vallen. Kies ook hier een thema, hanteer een stijl of laat bepaalde items steeds terug komen.

Follow Me!

  • Zorg ervoor dat mensen je naam zien en je tegenkomen. Creëer naamsbekendheid. Waar je normaal om ‘gezien’ te worden naar hippe feestjes gaat, ga je op Instagram mensen volgen die je inspireren. Laat reacties achter, zo val je op bij het publiek dat jij ook graag aantrekt. Overdrijf dit overigens niet, je wilt niet dat mensen je irritant gaan vinden. Wees sociaal, maak ‘vrienden’.
  • De kwaliteit van je foto’s wordt ook steeds belangrijker. Niet alleen qua scherpte maar ook qua professionaliteit. Denk hierbij aan het fotograferen vanuit de goede hoek en met de juiste belichting. De bewerking van de foto is ook niet onbelangrijk. Je ziet al snel of iemand de standaard Instagram filters gebruikt of echt aan de slag is geweest met andere bewerkingsapps of programma’s. Zorg wel dat je op je grid niet teveel verschillende effecten en filters gebruikt. Kies maximaal een of twee, zo zorg je ervoor dat al je foto’s bij elkaar passen.
  • Op Instagram kan je tags en hashtags toevoegen, maak hier gebruik van. Het heeft niet 1533zoveel zin om 30+ hashtags te plaatsten, het gaat erom dat je de juiste tags gebruikt. Tag accounts die je inspireren en waarvan jij denkt dat de doelgroep die ze hebben ook bij jou past. Via Iconosquare kan je de trends omtrent hashtags bijhouden. Tag merken die ook daadwerkelijk te zien zijn in je afbeelding en ga niet willekeurig merken noemen.

Als je na een tijdje wat volgers hebt verzameld en je account is gegroeid, dan kan je door middel van tags geld verdienen. Als fashion-Instagrammer kun je je bijvoorbeeld registreren bij Like To Know It. Je verdient geld als mensen iets kopen wat jij aan hebt op de foto en waarvan jij een kledingstuk/merk hebt getagt.

Note

Als je eenmaal interessant bent en veel volgers hebt, denk aan minimaal 10.000 volgers, dan kan het zijn dat bedrijven je gaan benaderen. Zorg ervoor dat deze bedrijven contact met je kunnen zoeken, door in je biografie je contactgegevens te plaatsen. Zelf kun je natuurlijk ook opzoek gaan naar een agentschap of merk dat met je wil samenwerken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]