Zo vind je makkelijk gratis software

Er zijn vast wel eens momenten geweest dat je een programmaatje nodig had om even snel een foto of video te bewerken. Je Googled naar ‘free’ of ‘gratis’ en het enige wat je tegenkomt zijn programma’s die niet doen wat ze beloven en je alleen maar bestoken met advertenties. Wij hebben een handige tip voor gratis software, en die tip heet ‘open source’.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/beste-freeware-december/

Programma’s die door iedereen kunnen worden verbeterd noemen we open source. Vaak zijn het programma’s ontworpen door fanatiekelingen om kleine handelingen uit te voeren waar je niet meteen een duur programma voor wil aanschaffen. Door rekening te houden met deze term, vind je al snel programma’s van ontwikkelaars die tegen hetzelfde probleem opliepen. Dergelijke programma’s zijn vaak gratis en ze bevatten doorgaans geen advertenties. Er is namelijk geen winstoogmerk en alle storende elementen worden deelnemende ontwikkelaars meestal meteen verwijderd.

Controleren

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle gratis programma’s virusvrij zijn. Het is dan ook belangrijk om alle software die je van het internet plukt door een scanner als VirusTotal haalt. Toch is open source in veel gevallen beter dan een ‘Lite’ of gratis versie van betaalde software. Het doel van deze versies is voornamelijk om je de volledige versie te laten aanschaffen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]