Aan alle kantoortijgers: zo voorkom je pijn in je onderrug

Als je dagelijks op kantoor zit en het liefst nog zittend op je bureaustoel naar de kantine rolt, kun je na verloop van tijd last krijgen van pijn in je onderrug. Maar Lifehacking zou Lifehacking niet zijn als we niet een paar oefeningen zouden kennen waarmee je dergelijke klachten prima kunt voorkomen.

Iedereen die minstens vier dagen per week op kantoor zit, weet dat je lichaam eigenlijk te lang in dezelfde houding in de bureaustoel hangt. Dan snap je ook dat dat uiteindelijk nooit goed kan zijn. Een beetje beweging kan dan zeker geen kwaad, al is het maar om die akelige dagelijkse sleur te doorbreken.

Oefening 1

Ga rechtop in je bureaustoel zitten, zet je voeten plat op de grond en hou één arm in de lucht. Leg je andere arm op de armleuning. Beweeg langzaam naar links en hou dit een halve minuut vast. Beweeg daarna naar rechts en hou dat een halve minuut vast. Doe dit drie keer. Je zult zien: je voelt je daarna al fris en herboren!

Oefening 2

Ga opnieuw rechtop in je bureaustoel zitten. Zet je voeten een stukkie uit elkaar. Leg je handen op je knieën en buig langzaam naar voren. Laat je handen langs je benen naar de grond glijden en blijf buigen totdat je hoofd tussen je knieën zit en je je handen plat op de grond kunt plaatsen. Lukt dat niet, ga dan zo ver door als je kunt. Hou dat een halve minuut vast en herhaal het drie keer. O, en trek je tijdens deze oefening niks aan van collega’s die schaterlachend naar je wijzen of propjes naar je gooien.

Oefening 3

Ga op de rand van je bureaustoel zitten en leg je linkerenkel op je rechterknie. Hou dat een halve minuut vast en herhaal met de andere enkel. Doe dat in totaal drie keer. Pak er desnoods die slaapverwekkende hand-out bij om toch aan het werk te blijven.

Oefening 4

Ga op de rand van je bureaustoel zitten met je voeten plat op de grond. Schuif je linkerbeen naar voren, zodat de hiel van je voet over de grond sleept. Houd je been gestrekt en beweeg je tenen naar boven. Probeer je rug recht en je been gestrekt te houden, en leun naar voren in de richting van je tenen. Hou deze houding een halve minuut vast en herhaal dat drie keer voordat je met het andere been verder gaat.

Klaar voor meer kantoorfitness? Check dan deze oefeningen vanuit je bureaustoel!

Tell Us What You Think
7Te gek5Leuk1Serieus?2Meh...7Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]