Zo werkt Word op iPhone en iPad

Word voor iOS bestaat natuurlijk alweer een tijdje en is onderdeel van een ‘appsuite’ aan Office-onderdelen van Microsoft. Word op je iPhone of iPad werkt erg handig!

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/beste-freeware-december/

Office voor iOS komt eigenlijk het best tot z’n recht op het grote scherm van een iPad. Daar kan je de software ook echt serieus gebruiken, liefst in combinatie met een los bluetooth-toetsenbord. Die combinatie zorgt voor een behoorlijke laptopvervanger. Het is – als je de desktopversie van Word gewend bent – soms wel even zoeken naar bepaalde functies. Neem bijvoorbeeld iets simpels als het tellen van het aantal woorden of tekens in een document. Tik daarvoor in het lint op de tab Controleren en daarna op het knopje met de streepjes en de cijfers 123.

Tekenen

Op een tablet met een aanraakscherm komt de tab Tekenen ook uitstekend van pas. Je voegt hiermee razendsnel schetsen in. Probeer zeker ook het ‘magische’ potlood eens uit, dat continu van kleur verandert tijdens het tekenen. Verder vind je hier ook een markeerstift voor het razendsnel markeren van stukken tekst. Deze werkt overigens anders dan de standaard markeerstift zoals te vinden onder de tab Start. De stift onder Tekenen werkt meer als een echte stift die niet alleen tekst kan selecteren. Tabellen invoegen en tekenen kan via de daarvoor bestemde knop onder Invoegen.

En daar is het aantal woorden in de iOS-versie van Word
Word op je iPad ziet er misschien nog wel mooier uit dan op Windows.

Aanmelden

Het is zaak om je bij de mobiele versie van Word aan te melden om alle functionaliteit te ontsluiten. Met name gebruikers van Office 365 profiteren dan van extraatjes als de cloud-opslagruimte. Om een iOS Word-document te bewaren tik je op het naar links gerichte pijltje helemaal linksboven in beeld. Dat ‘voelt’ wat onnatuurlijk, maar alleen dan zie je de ballon verschijnen met de optie Opslaan (of Concept verwijderen, net wat je wilt). Na een tik op Opslaan kan er gekozen worden voor lokale opslag (iPad) of bewaren op de aan de account gekoppelde OneDrive. Dat laatste maakt uitwisselen van documenten tussen pc en iPad wel heel eenvoudig.

Afdrukken

Blijft over het afdrukken van documenten. Daarvoor tik je – met het document geopend – op het knopje direct naast de naar links gerichte pijl. In het geopende menu vind je dan de optie Afdrukken. Om dat ook echt te laten werken dien je wel over een AirPrint-compatible printer te beschikken. Exporteren als pdf of .odt (open document) is eveneens een optie. Nu maar hopen dat de makers van de app meer en meer functies van de desktopversie gaan toevoegen. De huidige generatie tablets kan dat makkelijk aan!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Sietse
    Posted 11/01/2018 11:05 am 0Likes

    Via een apple tv je iPhone aan een groot scherm verbinden, werkt verbazingwekkend goed. Met een extern toetsenbord is te doen. Geen vervanging, maar als het echt moet…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]