Kiek die oogskes! De perfecte eyeliner

Deze is voor de meisjessssss. Of rocksterren of gewoon kek volk dat het leuk vindt om vliegende ogen te tekenen. Kijk jij ook jaloers naar al die vrouwen die hun eyeliner wing perfect (symmetrisch!) aan kunnen brengen? Dat is niet langer nodig! Oefening baart namelijk kunst, zeker als je ons simpele stappenplan volgt. In een aantal simpele stappen leggen we je namelijk graag uit hoe je binnen een paar minuten de perfecte winged eyeliner zet.

Stap 1: Vind het juiste streepje

Dit stappenplan draait specifiek om de eyeliner wing, die uitloopt in een puntje/vleugeltje. Er zijn echter talloze manieren om je eyeliner te zetten. Begin dus met het vinden van het streepje dat het beste past bij de vorm van jouw ogen.

Stap 2: Lekker naar jezelf gluren

Of je nu gaat klussen, koken of make-up wil opbrengen; een goed resultaat valt of staat met de juiste spullen. Bij het aanbrengen van eyeliner doet een vergrotende spiegel wonderen, omdat je simpelweg veel beter kunt zien wat je aan het doen bent. Uiteraard kies je voor een spiegel die je neer kunt zetten. Je hebt namelijk beiden handen nodig.

Stap 3: Vet=bad

Zorg ervoor dat je oogleden niet te vet zijn. Kies bijvoorbeeld voor een matterende oogschaduwbasis. Hierdoor kun je eyeliner wing niet alleen gemakkelijker aanbrengen, maar blijft je perfecte lijntje ook nog eens langer zitten, zonder af te geven op de rest van het ooglid.

Stap  4: Timing is belangrijk

Je kunt je eyeliner het beste na je oogschaduw aanbrengen, maar voordat je je mascara opdoet. Op die manier raakt je eyeliner niet bedekt door je oogschaduw en zitten je wimpers niet in de weg.

Stap 5: Begin moeilijk

Iedereen heeft een voorkeursoog, dat altijd net iets mooier wordt. Begin altijd met het ‘moeilijkste’ oog, zodat het gemakkelijker is om de eyeliner bij het tweede oog symmetrisch te krijgen.

Stap 6: Leg je telefoon weg

Gebruik altijd beide handen. Met de ene hand trek je het ooglid een beetje strak en met de andere hand breng je de eyeliner aan.

Stap 7: Wingin’ it

Teken eerst het uiteinde van het lijntje, oftewel de wing. Als je eerst het uiteinde tekent, kun je het begin van het lijntje daarop laten aansluiten. Je bepaalt de de richting van je wing door de natuurlijke lijn van je onderste wimperrand omhoog te volgen richting je slaap. Daar zet je vervolgens een dun streepje.

Stap 8: Wingin’ it #2

Vanuit de de bovenste punt van de wing trek je nu een rechte lijn naar het midden van je bovenste wimperrand. Verbind die lijn nu met je binnenste ooghoek. Vul de ruimte tussen de lijnen en je wimperrand in met je eyeliner.

Stap 9: Perfectie

Je perfectioneert je winged eyeliner door erlangs te gaan met een kwastje met concealer. Ook kun je vlekjes wegvegen met een wattenstaafje met make-upremover.

Stap 10: Voor de noobs

Mocht deze manier nog wat lastig zijn dan kun je er ook voor kiezen door puntjes te zetten op de gewenste lijn en die vervolgens met elkaar te verbinden. Hierdoor heb je meer controle over het verloop van je lijntje. Als alternatief kun je een stukje papier of tape gebruiken om een rechte lijn te trekken.

Stap 11: Practice makes perfect

Zoals gezegd baart oefening kunst. Als je nog niet zoveel ervaring hebt, kun je kiezen voor een eyeliner met een stevig kwastje of een potloodje. Zodra je daarmee de perfecte eyeliner kunt zetten, stap je over op vloeibare eyeliner.

Tell Us What You Think
6Te gek11Leuk0Serieus?2Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]