Zo zorg je thuis voor de perfecte popcorn

Popcorn is een makkelijk, lekker en niet heel ongezonde snack. Het is een van onze favorieten snacks om te eten bij het kijken van een film, lekker op de bank of in de bioscoop. Thuis wordt er vaak een kant en klaar zakje met mais in de magnetron gedaan die binnen 3 minuutjes uitpoppen tot een zak vol met popcorn. Het is makkelijk en snel maar niet altijd even perfect. Zo blijven er vaak een aantal maiskorrels ontpopt en zit er niet altijd even veel smaak aan. Hoe zorg je thuis voor de perfecte popcorn?

https://lifehacking.nl/thuis-tips/gezonde-snacks-voor-een-avondje-op-de-bank/

Pop that corn

Kant en klaar

 • Maak je gebruik van een kant en klaar popcorn zakje, dan heb je een grote kans dat veel van de maiskorrels ontpopt blijven. Je bent lekker aan het eten en bijt dan ineens op een harde korrel. Om dit te voorkomen schud je eerst alle maiskorrels uit de popcorn zak. Vaak ontstaat er vanzelf een opening in de zak maar mocht dit niet het geval zijn maak dan een kleine opening aan de bovenkant. Schud vervolgens de zak boven een bakje of de prullenbak, je zult zien dat de ontpopte maiskorrels de zak uit komen vallen.
Notepopcorn%20diy%20bowl%20-crop-%20thedailymeal

Hergebruik deze ontpopte korrels, stop ze nog een keer in de magnetron. Zo gaan er geen korrels verloren.

 • De zak waarin de popcorn wordt gepopt is handig te gebruiken als kom. Zo hoef je niet met je handen de zak in en blijven je handen schoon. (Scheelt ook afwas) Dit kan je op twee manieren doen.
 1. Maak de bovenkant helemaal open en rol de zijkanten om
 2. Leg het zakje op zijn zij en snijd/ knip er een vierkant uit
 • Er zit niet altijd evenveel smaak aan die kant en klare magnetron zakjes. Knip voordat het zakje de magnetron in gaat aan de zijkant een klein stukje open en voeg wat extra smaak toe. Zo kun je een stukje boter, wat extra zout/ suiker of andere kruiden toevoegen. Zorg daarna wel dat je het gat weer dicht maakt door het dicht te plakken met (papier)tape.

Home made

Eigenlijk bijna net zo makkelijk als het gebruiken van een kant en klaar zakje, het gebruiken van losse maiskorrels. (vaak ook nog goedkoper) Je kunt ze op meerdere manieren klaar maken:

 1. In een pan
 2. In een papieren lunch zak
 3. In een (ovenbestendige)schaal

Zorg ervoor dat je niet teveel korrels in een keer wilt poppen en voeg naar smaak ingrediënten toe. Wat je onder andere toe zou kunnen voegen:

 • Zout/ suiker
 • Boter
 • Kruiden: Chilipoeder, knoflook, rozemarijn, kaneel etc.
 • Kaas

DIY

Leg de gepofte popcorn op een bakplaat en overgiet deze met karamel. Schep het geheel even om zodat de popcorn rondom bedekt is met karamel. Je kunt het geheel ook nog overgieten met gesmolten chocolade. Bak de popcorn 10 min. en laat dan afkoelen. Breek de popcorn in stukjes en serveren maar!

Voor een uitleg met beeld, kun je deze handige video bekijken van Allerhande.

 

Note

Om te voorkomen dat je popcorn droog wordt kan je het beste eerst een kopje water een minuut lang in de magnetron doen. Dit zorgt ervoor dat de omgeving wat vochtiger is en de popcorn minder snel uitdroogt.

 

Heb jij nog een variatie op receptje voor de popcorn, laat het ons weten in de reacties.

Tell Us What You Think
0Te gek2Leuk0Serieus?2Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]