Zoek eens naar de "prijs"

Als je op Google zoekt naar obscure hardware of elektronica, of naar andere producten die in Nederland nog niet breed verkrijgbaar zijn, vind je niet altijd meteen een Nederlandse leverancier.
Je kunt dan door alle internationale pagina’s en produktreviews gaan zoeken op zoek naar die ene pagina die je zoekt, maar je kunt ook in Google achter de naam van het produkt een spatie tikken en dan het woordje “prijs”.
Zo is de kans al veel groter dat je een webshop vindt waar dat artikel staat, inclusief (jawel) de prijs van het ding.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

7 Comments

 • Jeroen Visser
  Posted 05/12/2007 3:42 am 0Likes

  Ook handig, als je niet binnen een taalgebied wilt zoeken, maar binnen een land, of een specifieke subsite van een groot bedrijf:
  * shuffle accessory site:store.apple.com
  vindt alle accessoires binnen de Apple webstore
  * “getting things done” OR gtd site:lifehacking.nl
  vind alle artikelen op deze site over de methode GTD.
  De “site:” optie is vaak handig als je weet dat je op een bepaalde site iets bent tegengekomen over onderwerp X, maar de zoekfunctie van die site je in steek laat.

 • Roel Willems
  Posted 04/12/2007 9:53 pm 0Likes

  Ook een handige Google zoektip is:
  *: “auto” -fiat
  Nu zoekt Google naar sites met als onderwerp/inhoud “auto” maar laat alle resultaten met “fiat” er in uit de zoekresultaten. (de ” “-haakjes horen er bij deze functies om de woorden te staan).
  *: “internet marketing” ~professional
  Nu zoekt google op “internet marketing” en een synoniem voor “professional”.
  *: “internet marketing” filetype:ppt
  Weer zoek je nu op “internet marketing” maar nu alleen naar bestanden met de .ppt extentie.
  *: de OR functie is ook er handig als je twee dingen wil tegelijk wil zoeken:
  “winkel” hardloopbroek OR hardloopshirt
  Nu zoek je op een winkel die een hardloopbroek of hardloopshirt of beide uiteraard, in z’n assortiment heeft.

 • Annemiek
  Posted 03/12/2007 6:51 pm 0Likes

  Ik ben zelf aardig op de hoogte van low budget shoppen op het internet. Google heeft er zelfs een speciale website voor:
  http://froogle.google.com
  Froogle is een woordspeling op ‘frugal’, wat zoiets betekend als ‘vrekkerig’ of ‘zuinig’. froogle zoekt wel alleen VS-webwinkels af, maar dit kan erg verstandig zijn, nu de dollar zo laag staat.
  Macfans: een powerbook kost al snel 500-700 euro goedkoper in de VS. Als je op vakantie gaat naar de VS, is het dus het overwegen waard om hem daar te halen (wel voor die tijd via de website bestellen, ivm levertijd). Eenmaal daar stuur je de lege doos en het garantiebewijs naar jezelf op en zet je al at files op je nieuwe macbook, zodat je kunt aantonen dat ie niet nieuw is bij de douane. Oh ja, gewoon invoerrechten betalen kan ook:-)

 • Annemiek
  Posted 03/12/2007 5:19 pm 0Likes

  Als echte low budget shopper weet ik vrijwel alle ins en outs van het prijsvergelijken. Google heeft hier een speciale site voor ontwikkels:
  http://froogle.google.com
  Froogle is en woordspeling op frugal wat vrekkerig/ extreem zuinig betekend. Ze vergelijken wel bijna allemaal alleen VS-webshops, maar nu de dollar zo laag staat…
  Mac liefhebbers: macbooks zijn in de VS al snel € 500,- tot € 700,- goedkoper. Als je op vakantie gaat naar de VS een overweging waard dus. (Wel vooraf bestellen via de website, ivm levertijd). Eenmaal daar stuur je de doos en de garantiebewijzen naar jezelf op en zet je al wat files op de laptop, zodat ie makkelijk als door de douane komt. Oh ja, invoerechten betalen kan natuurlijk ook 🙂

 • Erno Hannink
  Posted 03/12/2007 10:52 am 0Likes

  Weet je wat nog leuker is je kunt ook een van tot prijs opgeven.
  Dit doe je door 2 bedragen op te geven en daartussen 3 puntjes te plaatsen.
  Dus 300…400 bijvoorbeeld. Veel plezier!
  Zie deze en nog meer handige google zoektips

 • Fredjuh
  Posted 01/12/2007 12:08 am 0Likes

  Tja dat is meestal zo: kijk wat je zoeken wilt, en type dat in 😉
  Net wat Robbie zegt…
  Je kunt ook nog de optie aanvinken: alleen in het nederlands, of alleen uit nederland aan klikken. Dat scheelt ook wat zoekwerk op google……

 • Robbie Veldwijk
  Posted 30/11/2007 5:50 pm 0Likes

  Als je ergens naar zoekt op google is het altijd van belang dat je zo veel mogelijk aansluitende woorden gebruikt. Echt de steek woorden die wat te maken hebben met het geen dat jij zoekt. Wanneer je maar één woord gebruikt dan krijg je veelste veel mogelijkheden waar jij niets mee wil doen.
  Geef ook niet teveel zoek woorden anders zal google helemaal niets vinden. Ik probeer altijd 4 tot 5 woorden te gebruiken.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: