De 10 beste apps waar je slimmer van wordt

We brengen veel tijd door met onze telefoon, en bijna iedereen heeft wel een smartphone waar hij of zij niet zonder kan. Je telefoon is allang niet meer alleen bedoeld om te bellen. Whatsap, Facebook, Instagram, allemaal apps die we op onze telefoon hebben staan. De mogelijkheden zijn oneindig! Als social media ons niets meer te bieden heeft, doen we vaak een spelletje, maar worden we hier nu slimmer van?

Apps

Met de volgende apps kunnen we voortaan meepraten in gesprekken waar het gaat over geschiedenis, wetenschap of de politiek. Van deze games steek je namelijk nog wat op.

buddhify

In ons drukke leven is een momentje en wat tijd voor jezelf erg belangrijk. Deze mediatie-app speelt goed in op ons moderne leven en biedt zo’n 80 meditatiesessie aan voor ieder moment van de dag. Met deze app vindt je gegarandeerd een meditatiesessie die aansluit op jouw levensstijl. Meditatie geeft je misschien niet de kennis waarmee je gesprekken voert maar laat je nadenken over dingen in het leven die er toe doen. Happywithyoga geeft je 11 wetenschappelijk bewezen voordelen van meditatie.

Download hier buddhify voor iOS en Android.

 

Brain School

Deze app stuurt je de schoolbanken weer in, schoolexamen en voortgangsrapporten horen er allemaal bij. De app biedt je 20 totaal verschillende denkspelletjes. Met de app train je je hersens op verschillende gebieden: ruimtelijk, cijfermatig, verbaal en muzikaal.

brain-school-app-brain-training-brein-app
Download Brain School voor iOS.

CogniFit

CogniFit meet nauwkeurig en traint ieders individuele cognitieve vaardigheden. 25 spellen om meer dan 20 cognitieve vaardigheden te trainen. Het wordt aangeraden om drie keer per 20 minuutjes je hersens uit te dagen en je cognitieve vaardigheden te trainen.

screen696x6962Download CogniFit voor iOS en Android.

Duolingo

Met deze app leer je op een snelle en makkelijke manier een nieuwe taal. De app geeft je verschillende oefeningen. Er zijn luister-, schrijf-, spreek- en leesoefeningen.

duolingo-banner
Download Duolingo voor iOS en Android.

The Elements in Action

Een app met filmpjes waarin de vreemde, verbazingwekkende en soms bizar eigenschappen van de elementen worden uitgelegd. De filmpjes leggen uit waarom elk element zo uniek is.

the-elements-in-action-ipad-app
Download The Elements in Action voor iOS.

 

Flipboard

Met deze app blijf je op de hoogte van alles wat je interesseert. Het is de plek om op de hoogte te blijven van al je interesses doormiddel van artikelen, collecties en je gedeelde verhalen.

flipboard_two_imgs
Download Flipboard voor iOS en Android.

Khan Academy

Een app vol met lesmateriaal. De app bevat meer dan 3000 lesfragmenten uiteenlopend van onder andere geschiedenis, wiskunde, financiën, biologie en astronomie.

1-all-subjects
Download Khan Academy voor iOS en Android.

 

TED (Technology, Entertainment en Design) 

Een innovatieplatform waarbij toonaangevende leiders, denkers en ontwikkelaars een lezing geven over hun vakgebied. Ze vertellen gepassioneerd en geven hun kijk op een bepaald onderwerp. De lezingen die hier worden gegeven zijn bijna allemaal interessant en er is voor ieder wat wils.

ted
Download TED voor iOS en Android.

Today In Historymzl-kdcnyzsh

De naam zegt het al, een applicatie die je een blik in de geschiedenis geeft. Wat is er op deze dag 50jaar geleden gebeurd? De app geeft je een overzicht van wat er van dag op dag is gebeurd. Je maakt makkelijk sprongen in de tijd.

screen696x696 Download Today In History voor iOS en Android.

QuizUp

Niet alleen een leuke quiz om te spelen maar je leert er ook nog eens een hoop van! Door de 300.000 vragen over 500 verschillende onderwerpen heb je binnen een mum van tijd je middelbare school-kennis weer opgehaald.

quiz
Download QuizUp voor iOS en Android.
Tell Us What You Think
2Te gek4Leuk0Serieus?6Meh...5Stom

About Author

0 Comment

 • Gustavo Woltmann
  Posted 01/02/2017 3:33 pm 0Likes

  Leuke tips, Brain School en Today in History wil ik wel eens gaan proberen.

  • Isabeau Engelaar
   Posted 02/02/2017 9:55 am 0Likes

   Zeker het proberen waard.

 • Daphne Orth
  Posted 11/01/2017 4:31 pm 0Likes

  Handige tips ik denk dat ik brain school maar eens probeer, duo lingo is wel wat voor Emma. Ze vertelde vanochtend dat ze al twee talen kende: engels en indonesisch 😉

  • Isabeau Engelaar
   Posted 12/01/2017 9:54 am 0Likes

   Ook handig voor oudere mensen! Zo blijft het geheugen actief. Duo lingo, zeker leuk om te testen. Misschien blijkt ze wel een talenwonder.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]