10 Google Chrome tips

chrome.pngGoogle Operating System heeft 10 tips op een rij staan voor Chrome, de nieuwe browser van Google. We zien in de statistieken een minimaal aantal bezoekers met deze nieuwe browser (nog geen 1%), maar wellicht dat deze tips je enthousiast maken om Chrome eens te proberen. Een goede tip vind ik de mogelijkheid om snel nieuw zoekmachines aan je browser toe te voegen:

[…] you can add it to Google Chrome’s search box by simply visiting the site and performing a search. The domain name automatically becomes a keyword and you should only type the first letters from the URL until you see “press Tab to search example.com”. Then press Tab and type your query.

Het gebruik van Google Chrome is wel op eigen risico. Webwereld schrijft onder andere over de discussie rondom de vreemde (en gewijzigde) gebruiksvoorwaarden van Google Chrome.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

18 Comments

 • Royal Dragon
  Posted 26/04/2012 6:02 pm 0Likes

  Bedankt! maar ik blijf nog effe op IE / FF en Opera

 • Danny
  Posted 06/10/2010 11:38 am 0Likes

  Mijn gezin is al een jaar lang positief actief met chrome. 2 computers en 3 laptops stabiel en snel 🙂

 • Turquoise Side
  Posted 03/03/2010 6:45 pm 0Likes

  Zelf en ik er erg tevreden over. Recent zijn ook de plugins gemaakt.

 • Golden Beach
  Posted 23/01/2010 12:23 pm 0Likes

  Chrome is erg goed, en wordt steeds stabieler, maar de ontbrekende plugins zijn een gemis. Firefox blijft hier draaien

 • Cruise Noorwegen
  Posted 20/12/2009 8:44 pm 0Likes

  Hier werkt ie erg goed na de update van vorige week!

 • De Telefoongids
  Posted 21/03/2009 1:47 pm 0Likes

  Ohjee weer een browser met op enkele punten afwijkende standaarden. Weer werk aan de winkel voor de webdesigners om met terugwerkende kracht de websites tevens Google Chrome Compatible te maken.

 • dré oudman
  Posted 15/01/2009 9:42 pm 0Likes

  Waar blijft de ad blocker van Google Chrome? Chrome is de snelste webbrowser, maar ik gebruik hem toch niet, vanwege al dat reclamegedoe. Daar zit ik niet op te wachten!

 • Wat is beleggen
  Posted 07/12/2008 3:55 pm 0Likes

  Ik word helemaal gek van Chrome. Hij sluit steeds automatisch af…

 • royal dragon
  Posted 20/10/2008 11:52 am 0Likes

  Na een paar maande Chrome gebruikt te hebben ga ik toch weer over op firefox. Jammer dat er nog geen goede plugins zijn voor chrome!

 • brechje
  Posted 13/10/2008 4:57 pm 0Likes

  chrome zonder privacy issues:
  een duits bedrijf heeft de bron code van chrome verbouwd, noemt het iron, en alle privacy issues en links naar google eruitgegooid

 • Luc Lodder
  Posted 22/09/2008 12:09 pm 0Likes

  Ik moet eerlijk zeggen dat chrome een stuk sneller is met zwaardere web apps. Ik gebruik chrome dus voor mijn “veilige” webapps zoals: gmail, me.com, remember the milk, flicker etc… Surfen (kan onveilig zijn) doe ik met firefox 3.

 • Kevin
  Posted 18/09/2008 9:38 am 0Likes

  Bedankt! maar ik blijf nog effe op IE / FF en Opera 🙂

 • Tonio
  Posted 15/09/2008 10:26 am 0Likes

  Ik zou graag Chrome een keer uitproberen. Een snelle no-nonsense browser met weinig visuele ruis en veel ruimte voor waar het eigenlijk om gaat (de website zelve), het verbaasd me niet dat juist Google daarmee komt.

  Maar ik kan inmiddels niet meer zonder mijn adblocker in Firefox 3. Telkens als ik een andere computer gebruik stoor ik me enorm aan al dat opdringerig geflits dat veel websites onleesbaar maakt.
  Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Google zich in zijn eigen voet gaat schieten en een ad-blocker voor Chrome gaat maken. Wel is Chrome Open Source, dus wie weet, maakt op een dag iemand zoiets voor Chrome.

 • Thomas
  Posted 10/09/2008 8:00 pm 0Likes

  Als je bij Opera met rechts in een zoekveld klikt, kun je die toevoegen (create search).

 • IllO
  Posted 09/09/2008 3:35 pm 0Likes

  Kies een andere search provider of zet “auto suggest” uit is een goede tip(http://blogs.computerworld.com/chrome_googles_biggest_threat_to_your_privacy).

  Chrome probeer ik op een later moment wel, als de stabiliteit en privacy wat beter gewaarborgd zijn. Tot die tijd hou ik het bij Opera, net als Tom. En ook daar kan je snel een nieuwe search engine toevoegen via Tools\Preferences tab “Search”. Tenminste als Ask, Google, Yahoo, Wikipedia, Amazon, Ebay en bittorrent search engines onvoldoende zijn.

 • K.
  Posted 09/09/2008 1:27 pm 0Likes

  Ik denk dat dit een van de meest gebruikte beta’s is ooit. Leuk, surfen met een browser met meer dan [url=http://code.google.com/p/chromium/issues/list]1300 bugs[/url]. Erin. Toch fijn dat er dan toch nog tien tips zijn om het gebruiksvriendelijk te maken.

 • Tom
  Posted 09/09/2008 12:22 pm 0Likes

  Doe mij maar gewoon OPERA. Snel, safe en veel dingen die andere browsers niet kunnen! Zoals;
  Vooruit denken
  Indexeren van site en zoeken via de URL balk
  Zoeken met Google met alleen een toevoeging van “g” voor je zoektekst in je browser…..
  En hij is echter supersnel!

  Kan iedereen Opera aanbevelen

 • cysoon
  Posted 07/09/2008 2:52 pm 0Likes

  Ik ben zeer tevreden met Mozilla Firefox 3. En als ik de berichten lees over privacy… dan blijf ik bij Firefox.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]