10 tekenen die elke chaoot herkent

Chaotische mensen hebben een avontuurlijk leven, maar chaotisch zijn kan ook nadelen hebben. Je bent namelijk rommeliger in vergelijking met je vrienden of familie. Is dat erg? De nadelen verdwijnen al snel wanneer je in een situatie terecht komt die je heel veel brengt. We zetten 10 situaties op een rij:

1. Het ochtendritueel

Het begint al in de vroege ochtend. Helemaal klaar om te gaan, maar dan ben je ineens je sleutels en zonnebril kwijt. Die lagen toch gewoon op tafel? Dit kost je zeker weer een paar minuten, omdat je even tussen de rommel moet grabbelen of de trap (4x) op en af moet rennen. In de tussentijd denk je nog tijd over te hebben om nog een ander klusje te klaren, maar dan moet je je uiteindelijk toch haasten.

sleutel

2. Te laat komen

Je sprint naar je bestemming en je komt (zoals altijd) te laat. Dan vraag je je af waarom je niet 5 minuten eerder uit bed bent gestapt of waarom jij altijd degene bent die iets kwijt bent.

iStock_000010258278_Medium-1024x682

3. Je vergeet alles

Ineens herinner je je de afspraak die je voor de avond hebt staan, terwijl je 10 minuten geleden een andere afspraak hebt gemaakt. Je brengt jezelf weer in een chaotische situatie, want je moet de afspraak met die ene vriend of vriendin weer afzeggen.

hsfile_150896

4. Vrienden verafschuwen je

Oeps, er zit niks ander op dan één van de afspraken afzeggen. Hierdoor zijn je vrienden vaak teleurgesteld in je, vooral de gestructureerde mensen. Vergeet niet, teleurgestelde mensen zijn erger dan boze mensen.

5. Willen veranderen

Je wordt soms gek van jezelf en hebt heel vaak gedacht: “ik ga mijn leven beteren of ik ga echt veranderen!” Daar blijft het ook vaak bij en het is slechts een gedachte gebleven.

Bewust-omgaan-met-veranderen

6. Planning? welke planning?

Je wordt gebeld door een vriend of je langs wil komen. Je vind het best, want je had toch geen concrete plannen, toch?

7. Je hebt altijd keuzestress

In de supermarkt sta je minstens een kwartier lang bij de groente-afdeling. Je kan maar niet bedenken wat je gaat eten. Er is zoveel keus…

Keuzestress

8. Je huis overhoop

Na een dag vol activiteiten kom je thuis aan. Je ziet overal kleren en de afwas staat tot aan het plafond, maar je weet precies waar alles staat. De bende kan nog wel een dagje blijven.

34752811

9. Gek op slapen

Je vind slapen heerlijk. Je hoeft nergens meer over na te denken en bovendien ben je alweer vergeten wat er morgen op de planning staat. Stiekem kijk je al uit naar wat morgen voor goeds zal brengen.

10. Chaotisch brein

Wanneer je even tijd hebt, probeer je alles even op een rijtje te zetten. Echter, hoe langer je erover nadenkt, hoe meer je in de stress schiet over wat er allemaal nog moet gebeuren. “HELP!”

Tell Us What You Think
2Te gek1Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • ilola
  Posted 02/01/2016 4:25 pm 0Likes

  Heel herkenbaar! En het heeft vaak ook nog eens een naam. Iets waar ik echt nooit aan wilde en wat ik maar grote onzin vond. Toch vielen de kenmerken niet te negeren! Ik weet sinds een paar weken dat deze kenmerken voor mij vallen onder ADD. Einde eeuwige veroordeling over mezelf (nou ja einde… ik begin mezelf te begrijpen is misschien beter uitgedrukt). Focussen bijvoorbeeld is ook zo iets.. Hoe doe je dat als je al door ieder appje telkens weer bent afgeleid? En daarentegen ook, hoe haal ik mezelf uit een hyperfocus als ik juist niet meer te stoppen ben… Neem nu bijvoorbeeld, ik zou een boodschappenlijst maken en ik ging weer op internet (waar zocht ik ook al weer naar?) en zit nu ook nog ns een reactie te schrijven. Boodschappen weer laat, koken weer laat, eten weer laat…
  Je vroeg om oplossingen Catja.. Acceptatie is het eerste voordat je er iets aan kunt gaan doen vlgns mij. Ik weet nu dat een agenda en veel plannen me helpt en ook timers zetten om me weer te herinneren aan die afspraken met mezelf. Hulp zoeken om handvatten te krijgen is ook nooit verkeerd. Sommige mensen hebben n ingebouwde structuur, dan hoef je m zelf niet steeds aan te leggen denk ik dan zo….lijkt me heerlijk!

  • Hans Van Daele
   Posted 03/01/2016 12:07 am 0Likes

   Heerlijk artikel! Heel herkenbaar. Dank je ilola voor het inzicht dat acceptatie de eerste stap is. Mijn tip: neem van gestructureerde mensen over wat jou past, maar blijf jezelf. Hoe? Door lekker jezelf te zijn op onbewaakte momenten, bijvoorbeeld wanneer je alleen of onderweg bent. Dat helpt om je conform te gedragen op andere momenten.

 • Catja
  Posted 01/01/2016 3:24 pm 0Likes

  En nu? Je schetst de problemen, waarin ik me herken, maar aan het eind zie ik geen oplossingen.

  • Rijn
   Posted 12/02/2016 9:40 am 0Likes

   Dat is het lastige van chaotisch zijn. Je herkent de tekenen, maar de oplossing is vaak lastig 🙂

 • Jos vanoppen
  Posted 01/01/2016 1:21 pm 0Likes

  Mooie blog. Herkenbaar. Allez… Van vroeger hé! !

Leave a comment

[wpterms id="3193"]