10 tips om te livestreamen als een pro

Er is aardig wat aan de hand in de livestream-wereld. Facebook rolt zijn livestream-app verder uit, Meerkat besluit iets anders te gaan doen en NU.nl heeft een eigen livestream-app voor nieuws. Tien tips om te livestreamen als een pro.

 1. Besluit welke app je gaat gebruiken
  Waarschijnlijk kies je voor de Facebook-app als je een feestje wil streamen, voor NULive als je met je neus boven breaking news staat en voor Periscope als je je livestream op Twitter wilt publiceren. Download de apps alvast!
 2. Koop een powerbank
  Livestreamen zuigt je batterij leeg. Met een powerbank kan je net iets langer door. Lees ook: 5x smartphone haalt einde dag
 3. Stop apps en notificaties
  Zet alle niet-noodzakelijke apps en notificaties die op de achtergrond draaien uit. Het is nog handiger als je van tevoren weet hoe dat moet.
 4. Locatie ‘aan’
  Zet je locatie aan, zo kan je bewijzen dat je staat waar je claimt dat je staat. Fijn als het nodig is je video te verifiëren.
 5. Gebruik WiFi
  Is er WiFi in de buurt? Super! Zoek uit waar je WiFi signaal het sterkst is en zet je ‘slimme netwerkwissel’ aan voor het geval de WiFi zwak is en je breaking news aan het filmen bent. Lees ook: 5 manieren om je WiFi signaal te verbeteren
 6. Horizontaal!
  Draai je telefoon, film altijd horizontaal.
 7. Stop!
  Beweeg niet te veel heen-en-weer. Beweeg het liefst helemaal niet of langzaam.
 8. Gebruik je oortjes
  Zorg voor goede audio. Doe je oortjes in zodat je jezelf kan horen of de wind kan horen blazen (dat is niet fijn!). Als je de NUlive app gebruikt kan je zo in gesprek met de redactie.
 9. HD streamen?
  Uiteraard is streamen in HD prachtig. Maar houd rekening met je upload snelheid en je mobiele abonnementskosten als je gebruik maakt van 4G.
 10. Privacy
  Geef iedereen die je filmt een kans een beroep te doen op hun privacyrechten.

Happy streaming! 🙂

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...2Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

 • Manolo
  Posted 16/05/2016 10:24 am 0Likes

  Gebruik een touwtje! Het is zo simpel maar o zo effectief. Een touwtje met een lus die je om je smartphone doet, het andere einde onder je voet. Licht strak trekken. Geeft echt stabielere opnamen. Probeer het eens, het kost niets.

  • Elvira
   Posted 28/06/2016 3:04 pm 0Likes

   Bedankt voor je reactie Manolo, wat ontzettend slim!

Comments are closed.