Meer kastruimte nodig? Met deze tips kun je álles kwijt!

Hoe groot je ook woont, je komt altijd kastruimte te kort. In dit artikel geven we je elf tips om je kledingkast zo efficiënt mogelijk in te delen. Van het gebruiken van de achterkant van je deur tot het verticaal opbergen van je kleding; na het toepassen van deze lifehacks heb je misschien zelfs ruimte over voor nieuwe kleren!

1. Gooi het weg

Inventariseer je kleding per soort. Hierdoor krijg je een goed idee van hoeveel blouses je moet ophangen, hoeveel sweaters je moet stapelen en hoeveel accessoires je moet opbergen. En wie weet: misschien kun je ook meteen wat oude spulletjes wegdoen (noooooooo…) of verkopen (yes!).

2.  Hang het op

Ophangruimte is efficiënter dan opbergruimte, dus als je tussen de twee moet kiezen, kies dan voor ophangen. Sowieso kun je veel meer items ophangen dan je denkt! Hangers zijn niet alleen voor colberts, weet je wel. Je kunt allerlei accessoires en zelfs laarzen ophangen.

3. Elke centimeter telt

Kies dunne hangers. Je denkt misschien niet dat die ene centimeter de moeite waard is, maar vermenigvuldig die ene centimeter maar eens met 50 kledingstukken.

4. Verdubbelaar

Om nog even bij het ophangen van kleding te blijven: je kunt de hoeveelheid kleding die je kunt ophangen natuurlijk verdubbelen door een tweede stang onder de eerste op te hangen.

5. Creatief met kurk

Aan de binnenkant van je kastdeur kun je haken hangen om handtassen, sjaals of riemen op te bergen. Ook kun je de deur bekleden met kurkplaat om je sieraden aan op te hangen. Als laatste optie noemen we een hangend schoenenrek. Als je er eentje koopt met vakken kun je er veel meer in kwijt dan alleen schoenen!

6. En eronder?

Als je veel hangende kleding hebt kan de hele onderkant van de kast een soort niemandsland worden. Groepeer korte kledingstukken aan het ene uiteinde en lange items aan de andere kant. Onder de kortere kleding kun je vervolgens een klein dressoir of een schoenenrek plaatsen.

7. Plankverdelers

Kies op je planken niet voor opslagbakken, maar voor plankverdelers. Deze nemen minder ruimte in beslag. Ook kun je in één oogopslag zien wat er op je plank ligt. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om stapels gevouwen kleding te scheiden. Een verdeler zorgt er bovendien voor dat een stapel netjes blijft liggen. Ook kun je een stuk hoger stapelen zonder bang te zijn dat je truien vallen. Een andere optie is om de verdelers te gebruiken om handtassen rechtop te zetten.

8. Benut loze ruimte

Vaak zit er aan de zijkanten van je kast nog best wat loze ruimte. Hier kun je roosters of rekken ophangen, waarop je bijvoorbeeld je tassen kwijt kunt.

9. Blikvanger

Heb je echt een GROOT te kort aan kastruimte? Met haken (zoals bijvoorbeeld een lipje van een blikje) kun je meerdere kledinghangers verticaal aan elkaar hangen. Schuif het lipje over de haak van de hanger en hang er een tweede kledinghanger aan. Zo kun je gemakkelijk hele outfits of meerdere items uit één categorie (zoals een paar rokken) bij elkaar hangen.

10. Haak maar aan

Heb je muurruimte over? Plaats dan een haak, of beter nog: een heel rek met haken! Je kunt de haken voor vrijwel alles gebruiken: sieraden, riemen, tassen en kleding die niet meer helemaal schoon is, maar ook nog niet gewassen hoeft te worden.

11. Sandwichen

Soms kan het ook handiger zijn om kleding verticaal op te bergen. We spreken daarbij ook wel van sandwichen in plaats van stapelen. Met deze techniek kun je niet alleen meer kleding in een ladekast kwijt, maar heb je in één oogopslag een beeld van wat er allemaal in zit.

Tell Us What You Think
8Te gek6Leuk0Serieus?0Meh...5Stom

About Author

1 Comment

  • Marie de Jonge
    Posted 13/05/2020 5:24 pm 0Likes

    Mijn kast moet ik ook hoognodig opruimen. Daarnaast heb ik ook een antieke kast in mijn berging staan die ik graag wil gebruiken om spullen in op te bergen. Wellicht kan ik hier een mooie nieuwe plek voor vinden in mijn woonkamer.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]