12 vaardigheden die je nodig hebt voor succes

Kunnen lezen en weten hoe een computer te gebruiken zijn basisvaardigheden om verder te komen in het leven, maar wat zijn de minder basale vaardigheden die je nodig hebt om te bereiken wat je wilt? Marc en Angel zetten er 12 op een rij. Hieronder zes lifehacking-gerelateerde tips, vergezeld van eerder hier verschenen posts:

1.  Prioriteiten stellen en time management

In 2007 verscheen de blogpost Time Management voor creative mensen – gratis E-book. Het e-book ‘time management for creative people’, is de downloaden via deze link op Wishful Thinking, de website van business coach Mark McGuinness. Het boek bestaat uit tien hoofdstukken over -inderdaad- time management.

2.  Je woon- en werkruimte netjes en geordend houden

Lenteschoonmaak: orde in de chaos verscheen begin dit jaar, waarin enkele opruimtips te vinden zijn. Daarnaast zijn verschenen:
Voorjaarsschoonmak-hacks
30 huishoudtips op een rij (illustratie)
Een terugblik op de GTDSummit – De weg naar een opgeruimd huis of kantoor
En als tegenargumenten verscheen: Is opruimen wel zo verstandig?

3. De basis van boekhouden en geldmanagement beheren

Boekhouden is voor velen geen hobby en wordt daarom vaak ook uitbesteed. Het maken van facturen uitbesteden is vaak echter niet haalbaar. De post Online factureren voor ZZP’ers beschrijft hoe dit deel makkelijker kan, met als aanrader de wesite factuursturen.nl.
Verder verscheen de post Geldproblemen los je niet met geld op, waarin schrijver Jasper Jobse aanspoort om op een andere manier naar geld te kijken.
Een praktische manier van sparen vindt je in Review: de dunne portemonnee en een manier om je eigen liquiditeit te berekenen vindt je hier.

Hiermee beheers je nog niet de basis van boekhouden, wat wel van belang is om zich te hebben op de juiste afhandeling van je geldstromen, ookal wordt het gedaan door iemand die je volledig vertrouwd. Een docent die lessen gaf in belastingen vergeleek iemand die afhankelijk is van een boekhouder eens als “een hond die zichzelf volledig overgeeft aan de gratie van zijn baas”. Zorg dus dat je snapt wat er gebeurt met je geld en zorg dat je gebruik maakt van zoveel mogelijk voordelen die bijvoorbeeld de belastingdienst biedt. Heb je bijvoorbeeld recht op de KOR? Wat kan je van de belasting aftrekken? Enzovoorts.

4. Ontspannen

Ontspanning is belangrijk voor het algemeen welbevinden, concentratie, productiviteit en veel meer. In een maatschappij waarin druk-druk-druk de norm is, wordt dit nog wel eens vergeten. Vier tips:
Besteed tijd waarin je moet wachten mindful: Slim terwijl u wacht.
Ontspan met behulp van apps: Drie apps om mee te ontspannen
Neem korte pauze’s: Productiviteit vergroten met een korte pauze
Zorg goed voor jezelf door onder andere regelmatig te ontspannen: Je productiviteit omhoog door goed voor jezelf te zorgen

5. Positiviteit

Een positieve instelling is óók goed voor het algeheel welbevinden. Twee posts die je daarmee helpen, mocht het nodig zijn:
Straf jezelf positief: gericht op scholieren, maar voor iedereen interessant: Intrinsieke motivatie om je jaar te halen – Extrensieke om je tentamen te halen
Mooie quotes met een positieve insteek: Quotes die het leven makkelijker maken

6. Zelfdiscipline

Zonder discipline kom je niet ver. In Discipline en gewenste uitkomsten wordt uitgelegd wat discipline eigenlijk is en wat ervoor nodig is om gedisciplineerd te zijn. In ‘Sorry, nu even geen tijd’ wordt duidelijk dat discipline opbrengen moeilijk kan zijn, omdat we meer rollen vervullen dan we denken.

Lees het blog van Marc en Angel voor meer tips en inspiratie.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]