16 tips om te fotograferen met je smartphone

Je hebt tegenwoordig helemaal geen digitale spiegelreflex meer nodig om fatsoenlijke foto’s te maken, een high-end smartphone is genoeg. Maar je moet wel weten wat je doet. In het dit digitale magazine vind je maar liefst 16 tips om die ene perfecte foto te maken. Bijvoorbeeld met je Samsung Galaxy S7.

Foto’s met een mooie onscherpe achtergrond, daar heb je toch een dure professionele camera voor nodig? Nee hoor! Met deze tips maak je zo’n scherptedieptefoto gewoon met je smartphone! 

Tip: Nabewerking

Wist je bijvoorbeeld dat je de nabewerking van foto’s al op je Galaxy S7 kunt doen? Dan heb je helemaal geen programma’s als Photoshop meer nodig. Je kunt achteraf de witbalans aanpassen, contracten en kleurbalans aanpassen en de foto bijsnijden.

Tip: Gebruik de zon

De tijd dat je altijd de zon in je rug moest hebben bij het maken van een foto is voorbij. Met de RAW-stand op de Galaxy S7 kun je gerust tegen de zon in fotograferen en toch genoeg details op de voorgrond behouden.

Tip: Beweging

Als je actiefoto’s tegen de lucht aan maakt, zal de camera in de matrixmetingstand snel gaan onderbelichten. Gebruik bij voorkeur de spotmeting in dit soort gevallen. Je vindt deze instelling in de Prof modus bij metingstanden. Hierdoor zal de camera alleen de persoon meenemen in zijn meting, mits je de persoon midden in beeld plaatst.

Tip: Gouden uurtje

De mooiste avondfoto’s maak je niet als het helemaal donker is, maar in het zogenaamde ‘gouden uurtje’. Dit is de tijd vlak voordat de zon onder gaat en alles een mooie gouden gloed krijgt.

Wil je meer weten over smartphonefotografie? Bekijk hier het artikel van onze collega’s op Zoom.nl

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]