1Password geeft toegang tot je wachtwoorden via Dropbox

1PasswordAnywhereWe hebben hier al vaker duidelijk gemaakt dat het absoluut noodzakelijk is om een wachtwoordmanager te gebruiken. Op elke website hetzelfde wachtwoord of juist te  simpele wachtwoorden kunnen funest zijn voor je online aanwezigheid bij een datalek. Eén van de betere wachtwoordmanagers is 1Password. Deze draait op alle platformen en op mobiel, dus vrijwel overal te gebruiken. Maar ken je 1PasswordAnywhere? Een extra dienst van de makers om overal bij je wachtwoorden te kunnen, zonder gebruik van 1Password? We leggen uit hoe het werkt

1PasswordAnywhere is een extra dienst die in de versleutelde database van je wachtwoorden zit. Hiermee kun je je data ontsleutelen en bekijken via een moderne webbrowser als Chrome of Firefox. Je hebt hier geen 1Password voor nodig. Je hebt toegang nodig tot je 1Password database via bijvoorbeeld een USB stick of Dropbox. Als je toegang hebt tot je Dropbox account, kun je direct bij je 1Password gegevens. Mits je deze al synchroniseert via Dropbox. Doe je dat niet, lees deze handleiding om de synchronisatie in te stellen.

Hoe werkt het?

 • Ga naar de Dropbox website en log in.
 • Je vindt hier de map “1Password.Agilekeychain”. Als je via Dropbox op je computer kijkt, ziet het eruit als een bestand, maar via de webversie van Dropbox is het een map.
 • Open de map en klik op het bestand 1password.html
 • Dit opent het vertrouwde loginscherm van 1Password in je browser. Type je masterpassword in en je hebt toegang tot je gegevens

Veiligheid van 1Password?

Voor iedereen in de steigers klimt over de onveiligheid: Ja, dit ziet er uit als een onveilige manier van data versleutelen.  Via een webbrowser je wachtwoorden opvragen en copiëren voelt heel onnatuurlijk. Zeker als je op een volledig onbekende computer zit waar wellicht keyloggers of andere stealth-software is geïnstalleerd. Gebruik dit dus met je volle verstand. Ga niet op een vage ratelende computer in een obscuur internetcafé in de binnenlanden van Roemenië je creditcard gegevens opvragen via deze weg. Denk eerst na voor je deze omweg gebruikt. Maar ben je op bezoek bij vrienden of familie en vertrouw je de situatie, dan kun je bovenstaande wellicht gebruiken. Een extra veiligheidsmaatregel die je nog kunt nemen is om Private Browsing aan te zetten in de browser. Op het forum van ontwikkelaars Agilebits kun je een technische uitleg over de veiligheid van 1PasswordAnywhere vinden.

En ja, ik ben me bewust van de kip-ei situatie om via de website van Dropbox je wachtwoord op te vragen als je wachtwoord voor Dropbox beveiligd in dat bestand zit. Kijk daarom op de website van Agilebits voor de twee-staps uitleg om hetzelfde resultaat te behalen met een USB stick.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

13 Comments

 • Patrick
  Posted 19/02/2014 8:10 pm 0Likes

  Ik verzin me wachtwoorden ook altijd zelf en schrijf ze dan op zoals autowaarde zegt. Ik maak ook geen bestand aan op de pc waar ik me wachtwoorden opsla in een map. Als ze dan toegang hebben toto je computer hebben ze ook meteen je wachtwoorden ;-(

 • autowaarde bepalen
  Posted 10/12/2013 4:50 pm 0Likes

  Ik krijg altijd een beetje de kriebels van dit soort programma’s. Ik ben meer van het opschrijven van mijn wachtwoorden en voor elk programma natuurlijk een ander wachtwoord. Af en toe even opnieuw op alfabetische volgorde de wachtwoorden plaatsen.

 • autowaarde bepalen
  Posted 09/12/2013 2:26 pm 0Likes

  Leuke tool. Ik hou het toch liever bij opschrijven van wachtwoorden. Dit is naar mijn idee toch nog wel het veiligste. Lekker variëren met wachtwoorden zodat niemand erachter komt wat jouw daadwerkelijke wachtwoord is. Verder is dropbox natuurlijk een geweldige tool!

 • Andrei
  Posted 28/01/2013 2:15 pm 0Likes

  My bad! Klopt wat je zegt. Ik las alleen geruchten dat Apple het wilde voorkomen en dat het alleen nog via iCloud kon. Eerst schieten dan kijken heet dat! 😉

  Vorige reactie kan dus weg samen met deze :-))

 • Andrei
  Posted 28/01/2013 2:06 pm 0Likes

  Beste Frank,

  Volgens mij is deze info outdated, althans werkt niet voor mij als Mac user. Kun je ook uitleggen hor je met iCloud kunt synchroniseren?

 • Martin
  Posted 10/01/2013 2:22 pm 0Likes

  Toch jammer dat Dropbox niet veilig is. Zou anders een leuke optie zijn.

 • Remy
  Posted 08/01/2013 9:54 am 0Likes

  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Lastpass biedt dit allemaal standaard incl. 2 factor authenication. Dat werkt erg goed met Google Authenicator.

 • Tureluur
  Posted 07/01/2013 3:51 pm 0Likes

  Fantastische tip! En werkt perfect in combinatie met tweewegautenticatie. Dank.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]