2011 volgens onze auteurs – Arjan Broere

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?” Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten. Vandaag: Arjan Broere. Hij traint, coacht, adviseert graag rond het thema van slimmer werken met het idee dat het altijd beter en leuker kan. Zijn eigen site is te vinden op http://www.arjanbroere.com

De Cornell methode (in de serie hack to school) vond ik een eye opener. Door je aantekeningen niet zo maar op een pagina te maken maar een marge links en beneden reserveer je ruimte voor ‘tags’. Op het moment dat je die leegte ziet, moet je vaker nadenken over wat je hoort. Die verplichting maakt dat je anders luistert: welke acties zitten er in, welke projecten, wat is de rode draad van wat ik hoor, et cetera. Is een spreker wijdlopig of te weinig concreet dan merk je dat je de samenvattingsruimte niet kunt vullen als luisteraar. Dat helpt je weer om betere vragen te stellen. Sluit een voorzitter een blokje tijdens een vergadering en heb je nog geen acties staan, dan kun je daar naar vragen.
Kortom, met weinig middelen wordt je efficiënter en vervolgens effectiever.

Nu ik NoteShelf op de iPad gebruik, heb ik de mogelijkheid met de hand (=stylus) te schrijven én een Cornell sjabloon te gebruiken. Klaar, dan kan het zo naar Evernote.

Wat verwacht ik van 2012? Dezelfde stroom aan praktische inzichten geschreven door auteurs met veel ervaring in het vakgebied waarover ze schrijven, zodat ik snel tot de kern van een techniek, app of apparaat kan doordringen. Kortom, standing on the shoulders of giants 😉 De breedte, van huis-tuin-en-keuken tot high end apps, vind ik daarbij extra aantrekkelijk.

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]