2011 volgens onze auteurs – Jacco van der Pol

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?” Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten.

Vandaag: Jacco van der Pol. Mede-oprichter van ManualMaster en mateloos geïnteresseerd in menselijke drijfveren en potentieel, onverbeterlijk optimistisch en een meedogenloos volhouder. Schrijft geregeld op zijn eigen blog.

Het hoogtepunt in 2011 voor mij is het wel het bezoek aan het GTD seminar van David Allen geweest. Dat gaf net dat beetje extra inzicht wat ik nodig had om GTD ook echt in de praktijk te laten werken. Na enig zoeken gebruik ik nu Doit.im als GTD tool. Daarnaast vond ik de scheermesjes hack simpel en erg leuk. Ik scheer me nu al meer dan een half jaar met hetzelfde mesje. Toch weer een besparing van zo’n € 20,=. Ik ben gebruik gaan maken van mijn sta-werkplek, wat mij prima bevalt. Minder last van mijn rug en een betere nachtrust. Als laatste en misschien wel belangrijkste ben ik in 2011 meer en meer gebruik gaan maken van de iPad.

Voor 2012 verwacht ik dat ik mijn laptop aan de wilgen hang en voor mobiel werken volledig overstap op de iPad. Zeker in combinatie met een goed toetsenbord, zie ik weinig nut meer voor een nieuwe laptop.

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]