2011 volgens onze auteurs – Joost Plattel

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?” Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten.

Vandaag: Joost Plattel. Lifehacking en Quantified Self zijn onderwerpen die hem naast de chemie fascineren. Hij is samen met 4 andere studenten ondernemer met De Padvinders, die helpen je opweg met slimmer werken. Joost is ook te vinden op twitter en zijn eigen blog.

Vorig jaar voorspelde ik dat 2011 voor mij het jaar van Quantified Self zou worden. Na 2 conferenties (een in San Francisco en een in Amsterdam) klopt mijn voorspelling wel aardig. Mijn grootste lifehack heeft ook met QS te maken. De FitBit en Zeo hebben mij dit jaar veel inzicht gegeven in patronen van mij leven. Dit inzicht hielp met gedragsveranderingen voor een gezonder leven.

2012 wordt het jaar van visualisaties en ‘big data’. Omdat Quantified Self steeds meer mainstream wordt voorzie ik een behoefte aan apps die met bergen data overzichtelijk kunnen maken wat er qua oorzaak/gevolg aan elkaar verbonden is. Zelf heb ik hier al de eerste stappen mee gezet door te leren programmeren. Lifehacking zal voor mij dus meer technisch worden.

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Daalmans
    Posted 29/12/2011 1:13 pm 0Likes

    Met kop en schouders: If This Then That #ifttt
    Most. Epic. Tool. Ever! 🙂

Comments are closed.