2011 volgens onze auteurs – Maarten Festen

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?” Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten. Vandaag: Maarten Festen. Wetenschapsjournalist op het snijvlak van techniek en gezondheidszorg.

Dé productiviteitshack voor mij in 2011 is de iPad. Apple’s tabletcomputer heeft het me mogelijk gemaakt om echt papierloos te werken, vooral met hulp van cloudapplicaties als onder andere Evernote voor notities, Gmail met Sparrow voor email, Dropbox voor bestanden, Remember the Milk als takenlijst en oh ja, Spotify voor muziek. Het is nauwelijks voor te stellen dat de iPad pas sinds juli 2010 in Nederland verkrijgbaar is.

Voor 2012 verwacht ik dat clouddiensten ons leven nog verder gaan vergemakkelijken. Er zijn immers steeds meer mensen met tablets die alle informatie zonder nadenken beschikbaar willen hebben op al hun apparaten. En van mij als auteur hier op lifehacking.nl kun je weer echte lifehacks verwachten die er voor zorgen dat je nog slimmer met je tijd en, ook niet onbelangrijk, met je geld kunt omgaan!

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]