2011 volgens onze auteurs – Niels Gouman

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?” Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten.

Vandaag: Niels Gouman. Als Slimmer Werken Expert leert Niels drukke zelfstandigen hoe ze minstens 3 uur per dag kunnen besparen door Slimmer te Werken. 

De lifehack die mij in 2011 het meeste heeft opgeleverd heeft niet specifiek iets met 2011 te maken, maar ben het wel een stuk extremer gaan doorvoeren. Een Media Dieet. Het “nieuws” volg ik al jaren niet meer, heb ook al vrij lang geen TV, maar wat ik dit jaar aanzienlijk ben gaan filteren zijn mijn RSS feeds. Op een gegeven moment had ik dagelijks enkele honderden ongelezen items in mijn reader, en toen werd het mij echt te veel. Heb nu veel geschrapt en alles wat er nog in staat gaat door minstens 1 filter, gevolg is dat is minder dan 50 nieuwe items per dag heb. Kan nu zelfs na een weekendje weg binnen een uurtje weer helemaal up to date zijn. 🙂

Wat ik qua Lifehacking verwacht in 2012 is vooral dat de term “Lifehack” bekender word. Merk al veel verschil met een paar jaar terug toen werd je door letterlijk iedereen aangekeken van “joh rot op met je enge gedoe”, en steeds meer krijg je reacties in de richting van “Oh, ja, daar heb ik wel eens van gehoord”. Verder hoop ik met heel mijn hart op Things OTA sync, en interessante combinaties dankzij iCloud en Siri

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties!

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • vreer
  Posted 31/12/2011 2:00 pm 0Likes

  Er is nog steeds Yahoo pipes, dat via een grafische interface talloze RSS feeds kan koppelen en filteren. Ik gebruik het te weinig eigenlijk maar het is een aardige optie. En zo te zien zijn er best een aantal mogelijkheden als ik een snelle Google search doe op RSS + filtering

 • Joost Plattel
  Posted 28/12/2011 4:26 pm 0Likes

  Ik heb een groot aantal feeds in mijn reader. De enige filter die ik gebruik is mijn snelheid. In 10 minuten scroll ik door al het nieuws en markeer alles met een ster wat mij interessant lijkt. Met behulp van ifttt.com belanden mijn starred items in Read It Later. Deze ruim ik af en toe op…

 • Niels Gouman
  Posted 28/12/2011 4:25 pm 0Likes

  Leuk dat iedereen nieuwsgierig is naar hoe ik het opgelost heb 🙂

  Ik zal in 2012 een (paar?) artikel(s) schrijven over wat ik gedaan heb, zodat jullie ook een stuk beter kunnen filteren

 • Erwin de Beer
  Posted 28/12/2011 3:30 pm 0Likes

  Hier nog zo iemand die al heel wat zoektochten naar RSS filters heeft ondernomen, maar nog geen oplossing heeft gevonden. Wat voor filters gebruik jij, Niels?

 • Chris Stapper
  Posted 28/12/2011 12:07 pm 0Likes

  Ik ben ook wel benieuwd naar mogelijke filets: ik heb altijd honderden ongelezen RSS items. Hoewel ik het niet erg vind: RSS helpt me up-to-date te blijven, maar daar heb ik niet al die artikelen voor nodig. Die gebruik ik vooral als inspiratie voor artikelen, of voor als ik me met een specifiek onderwerp bezig houd. Maar filteren zou zeker praktisch kunnen zijn.

 • Jos v.d. Voort v.d. Kleij
  Posted 28/12/2011 11:42 am 0Likes

  Ik herken het probleem van de vele RSS artikelen die via feeds in mijn google reader binnenkomen. Ik moet het bijna dagelijks bijhouden anders wordt ik overspoeld. Ik heb net even gegoogled op filteren en kom er dus achter dat het enorm leeft maar dat er niet meteen een oplossing voorhanden is.

  Ik zou zelf graag een filter hebben die op bepaalde (combinaties van) keywords de artikelen doorlaat. Hoe heb jij dit opgelost Niels?

  En verder OTA synching van Things staat ook op mijn wensenlijst voor 2011 EN 2012!

Comments are closed.