2011 volgens onze auteurs – Oskar van Rijswijk

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?”
Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten. Vandaag: Oskar van Rijswijk. Oskar begint na de jaarwisseling bij ons als nieuwe auteur. Meteen bij de start blikt hij nog even naar achteren en vooruit.

2011 was voor mij het jaar van de iPad. Het gebruiksgemak van deze tablet stimuleerde mij om manieren te vinden om echt al mijn data via de cloud te kunnen benaderen. Ik ontdekte tal van nieuwe apps en werd handiger in het gebruik van voor mij al vertrouwde clouddiensten als EvernoteGoogle en RTM. De lifehack waar ik het meeste plezier aan beleef was echter hardware. Eerst de Apple Airport Express en later in het jaar de Apple TV. Mijn tablet is hiermee in huis draadloos via het netwerk verbonden met apparaten. Sinds iOS5 (met: met synchrone weergave via Airplay) op mijn iPad staat kan ik alle geluid draadloos laten klinken uit mijn geluidsinstallatie. En alle beeld op mijn iPad tegelijk ook draadloos op mijn (digitale) TV zetten. Zo is bijvoorbeeld met de app van de muziekbibliotheek Spotify mijn iPad nu ook een een CD-rek, CD-speler en afstandbediening van de geluidsinstallatie geworden. Tegelijk is mijn iPad mijn eigen TV-station geworden. Bijvoorbeeld met de apps van Squrl en Uitzendinggemist kijk ik nu regelmatig naar video van mijn eigen keuze, op momenten dat ik daar zin heb. Mij iPad is hiermee ook meteen een diaprojector voor digitale foto’s en een beamer voor documenten en websites geworden. Allemaal gewoon languit op de bank, met dat handzame kleine apparaat. 
 
In 2012 verwacht ik meer nog dan nu al gebruik te gaan maken van Google+ en het naar verwachting groeiend aantal webdiensten en apps dat gebruik zal gaan maken van de API. Weer een nieuwe ontdekkingstocht, waaruit volgend jaar praktische tips op Lifehacking zullen voortkomen.

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties! 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]