2011 volgens onze auteurs – Patrick Mackaaij

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?” Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten.

Vandaag: Patrick Mackaaij. Hij deelt hier en op zijn weblog Eenmanierom.nl kennis over slimmer werken, timemanagement en Getting Things Done.

Een goede lifehack voor ouders is de kinderwekker voor kinderen die te vroeg wakker worden – of ouders die liever wat langer doorslapen 😉

Op 1 december 2011 was ik bij de Lifehacking Meetup in Amersfoort. Deze vrij toegankelijke Meetups zijn een aanrader als je van gedachten wilt wisselen met mensen die gedreven zijn in slimmer werken en lifehacking.

2011 bracht interessante diensten zoals webservices aan elkaar koppelen met ifttt: if this then that en berichten gelijkmatig plaatsen op Twitter en Facebook met Buffer. Op Lifehacking.nl vertelde ik over drie taskmanagers voor het bijhouden van een todo-lijstje: WorkFlowyWunderlist en DoIt.im. Verder publiceerden we in augustus de #HackToSchool serie voor studenten en scholieren.

Voor 2012 hóóp ik dat streaming diensten zoals Spotify en iTunes Match omarmd worden door de muziekindustrie en Buma/Stemra. Mensen betalen voor dergelijke diensten en niet voor het omslachtige verouderde alternatief. Nieuwe albums speel je zonder gedoe af via Spotify. Dat is gemakkelijker dan de extra tijd die het kost om een CD te kopen in de winkel en deze vervolgens om te zetten naar MP3 om mee te nemen. Ook de filmindustrie doet er goed aan te kijken naar wat er in de muziekindustrie gebeurt. Films die in andere regio’s of in bioscopen al wel beschikbaar zijn maar nog niet digitaal worden hoe dan ook verspreid.

Qua slimmer werken in 2012 verwacht ik een verdere toename van webbrowser Google Chrome op Windows machines vanwege de snelheid en het gebruikersgemak. Om diezelfde reden verwacht ik dat de producten van Apple het goed gaan doen. Na goede ervaringen met de iPad is de kans groot op een iPhone en/of Mac. Overigens denk ik dat voor veel mensen een iPad als computer kan voldoen, zeker met een extern toetsenbord erbij.

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]