2011 volgens onze auteurs – Stefan Knapen

De komende dagen zullen we naast de reguliere artikelen tevens onze auteurs aan het woord laten. Ze hebben eens teruggekeken op het afgelopen jaar en zichzelf de vraag gesteld: “Welke lifehack heeft in 2011 het beste resultaat gegeven en waarom?”. Daarna kijken ze vooruit naar 2012: “Wat verwacht je van 2012 op gebied van lifehacking en slimmer werken?” Meedoen? Dat kan in de reacties! We zijn benieuwd naar jullie inzichten.

Vandaag: Stefan Knapen. Hij geeft training in Slimmer werken, maar dan voor studenten.

Allereerst heb ik een MacBook Pro gekocht, wat absoluut een verademing is voor een lifehacker. Maar een kleine, beste hack van 2011 zal toch het gebruik van Dropbox zijn! Afgelopen jaar ben ik Dropbox intensief gaan gebruiken voor mijn studie en voor projecten buiten de studie om. Ik sla bijvoorbeeld documenten met betrekking op de universiteit alleen (uiteraard wel een backup) nog maar op in Dropbox, zodat ik verder kan werken, onafhankelijk van mijn locatie en computer. Verder staan agenda’s en notulen van verschillende commissies altijd in Dropbox, wat (erg) veel emails scheelt en nu kijk ik vlak voor het begin van de vergadering nog even de agenda door en weet ik waar we over gaan praten!
Voor 2012 denk ik ook dat de ‘cloud’ nog veel meer plek gaat krijgen in het leven van informatie werkers. Zo wordt het samenwerken aan documenten via Google Docs nog bijna niet gebruikt door studenten, terwijl dit juist veel gedoe kan schelen. In 2012 gaat dit denk ik veranderen door meer bewustzijn bij de massa, die de mogelijkheden gaan inzien en gaan gebruiken!Dus ik zie in 2012 elke student Dropbox gebruiken (laten we de Blackboard-applicaties vooral ontwijken) en daarnaast samenwerken via Google Docs!

Wat was jouw lifehack van 2011 en wat verwacht jij van 2012? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

 • Henri Koppen
  Posted 31/12/2011 10:22 am 0Likes

  Leuke lifehack: Ik heb mijn Google Docs gekoppeld aan mijn dropbox.
  Ik heb SyncDocs (http://www.syncdocs.com/) geinstalleerd en de map hiervan verplaats naar een dropbox mapje. Als ik dus iets aanpas zit het in mijn dropbox *en* in mijn Google Docs.

  Heb ook nog twee andere dropbox hacks: http://goo.gl/wLYCy
  Hoe je een truecrypt harde schijf maakt op je laptop en daarin je dropbox folder zet. Zodoende zijn je bestanden veilig als je laptop gestolen wordt.

Comments are closed.