25 lifehacks voor een makkelijke Kerst

In veel huishoudens staat de kerstboom al een tijdje, maar daar blijft het vaak niet bij. Of je het nou geweldig vindt of juist tegenop ziet, in de meeste huishoudens kom je er niet onderuit; het huis versieren voor kerst. Wil je er dit jaar echt uitspringen? Met deze tips heb jij straks de leukste kerstversiering!

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-maak-je-de-autoruit-snel-ijsvrij/

1. Gebruik oude lampen

Lampen
Heb je nog ergens een oude glazen sierlamp liggen? Door hem te vullen met kerstlampjes creëer je al snel een gezellig sfeertje in de avonduren!

2. Maak een slinger voor de open haard

Kerstslingers
Je hoeft natuurlijk niet altijd je versiering kant-en-klaar te kopen. Als je graag creatief bezig bent kun je ze ook zelf maken, vooral kinderen vinden dat leuk!

3. Geen open haard?

Schoorsteen
Lang niet iedereen heeft een open haar om met kerst te versieren. Voor kinderen kan het heel leuk zijn om speciaal voor de gelegenheid eentje te maken! Doordat hij van karton is en toch na de kerst in de container gaat, kan je hem net zo extravagant versieren als je wil!

4. Plak geen namen maar foto’s op de cadeautjes

Namen cadeautjes
Geven jullie elkaar met kerst cadeautjes? Dan is het natuurlijk leuk om een kerstboom met cadeautjes in de woonkamer te hebben staan. Maak dit beeld nog persoonlijker door geen namen op de cadeautjes te schrijven, maar foto’s op de pakjes te plakken!

5. Vul versieringen slim met snoepgoed

Glazen versiering
Glazen versieringen kan je heel makkelijk in kerstversiering omtoveren door ze te vullen met kleurrijke prulletjes en snoepgoed. Als je een wat groter exemplaar moet vullen, vergeet dan geen opvulling te gebruiken zoals een lege toiletrol! Dat scheelt je een hoop tijd, energie en vooral versiering.

6. Alternatieve kerstbomen

Kerstbomen
Geen tijd, zin of ruimte voor een klassieke kerstboom? Je kan er ook eentje van kerstkaarten maken, of een 2D-variant op de muur, of een paar kleintjes van dennenappels, of gewoon één tak!

7. Verander apparatuur in sneeuwpoppen

Kerstkast
Geen witte kerst maar wel een sneeuwpop maken? Gelukkig heeft bijna ieder huishouden een mooi wit ‘canvas’!

8. Hang zuurstokken op

Zuurstokken
Verreweg de makkelijkste manier om de kerstsfeer in huis te halen.

9. Versier (met) instrumenten

Instrumenten
Muziekinstrumenten kunnen heel goed als versiering dienen of zelf versierd worden!

10. Recycle-boom

Burlap Boom
Amerikanen versieren de boom wel eens met hetzelfde materiaal waar wij de jutten zak van Sinterklaas van maken. Misschien leuk om eens in de boom te proberen? Jutten versiering is stug en duurzaam genoeg om kleinere bomen mee te versieren die langere tijd in weer en wind staan.

11. Snoepsleetjes

Snoepslee
Snoepen was nog nooit zo leuk.

12. Versier de eettafel

Vouwen
Het internet staat vol tutorials over het vouwen van servetten. Voor meer vouwkunsten kijk je op deze Pinterest-pagina!

13. Gebruik siercadeautjes

Cadeautjes
Kan je niet wachten op pakjesavond? Pak wat dozen in met inpakpapier en het is de hele maand feest!

14. Gebruik natuurlijke elementen

Natuur
Boomschors om je kaarsjes, dennenappels in de boom of aan een slinger, allerlei dingen die jouw kerst een stuk landelijker maken.

15. Pingpongballetjes om je lampjes

Pingpong
Kerstlampjes staan vaak leuker in de boom dan aan een kastje. Door pingpongballetjes om de lampjes te doen krijg je lampjes die ook leuk zijn om bijvoorbeeld langs het kozijn te hangen.

16. Makkelijker inpakpapier versieren

Kerstpapier
Als je mooi inpakpapier wil, hoef je helemaal geen dure rollen te kopen! Met een stempelkussen en wat patronen kom je low-budget een heel eind! Lees hier een uitgebreide tutorial.

17. Hergebruik de chips-zak

Chipszak
Als je helemaal niet de deur uitwil om inpakpapier, kan je ook gewoon een lege chips-zak afspoelen en openknippen. Bling bling!

18. Versier de kroonluchter

Kroonluchter
Veel huishoudens hebben een kroonluchter boven de tafel. Daar kan je natuurlijk ook wat kerstballen aan kwijt!

19. Kerstlampjes in de knoop?

Lampjes hack
Ieder jaar is het een drama; de lampjes uit de knoop halen. Meestal worden ze vanaf de boom rechtstreeks in een doos gefrommeld en loop je volgend jaar weer tegen hetzelfde probleem aan. De volgende keer dat je de kerstboom aftuigt, wikkel de lampjes dan om een oude kleerhanger! Als je geen hanger hebt kun je ook wat hoekjes uit een stuk karton knippen en wikkel je ze daar omheen.

20. De kerstversiering opruimen

Versieringen
Veel kerstboomversierders bewaren simpelweg de verpakkingen van al het moois en ruimen de versieringen tijdens het aftuigen weer in hun originele verpakking op. Het kan natuurlijk gebeuren dat je de verpakking van één of meerdere ornamenten kwijt bent of bewust hebt weggegooid. In dat geval kun je oude eierdoosjes gebruiken om alles enigszins schokbestendig in te pakken. Geen eierdoosjes bij de hand? Vul een platte opbergbak met plastic bekertjes waar je de versieringen in stopt.

21. Een uiltje knippen, rendierrollen en pinguïn-lampen

PineconeOwlTutorial
Wie wil er nou niet zo’n uiltje in huis hebben staan?

DIY-Christmas-Crafts-3
Het schattigste en goedkoopste rendiertje maak je zelf!

Pinguin
Heb je nog oude gloeilampen liggen? Gooi ze niet weg, het kan een leuk schilderproject zijn! Voor meer projecten zoals deze kijk je hier.

22. Versier een stukje van de stam

Stammetje
Als je een kerstboom koopt wordt vaak aangeraden om een stukje van de stam af te zagen voordat je hem in water zet. Dat stukje hout heeft de perfecte vorm voor een versiering in de boom zelf!

23. Hergebruik lege toiletrollen

Toiletrol
Lege toiletrollen zijn niet alleen handig voor het bewaren van inpakpapier. Beplak ze en doe ze om de servetten voor een luxe uitstraling!

24. Versier lege glazen potten

Lege Potjes
Je hebt vast nog wel wat lege potjes in de kast staan. Maak ze goed schoon, versier ze en doe er een waxinelichtje in; magie in de woonkamer.

25. Kaartjes voor de eettafel

Gastkaartjes
Is het kerstdiner dit jaar jouw verantwoordelijkheid? Dan kan het leuk zijn om naamkaartjes op tafel neer te zetten voor de gasten.

Kan je geen genoeg krijgen van deze kerst-hacks? Gelukkig heeft Lifehacking nog een filmpje met 10 hacks!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek4Leuk0Serieus?2Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Laure
    Posted 28/11/2022 6:06 pm 0Likes

    Tof echt leuk.

Comments are closed.