13 handige toetsencombinaties voor je Mac

Sneltoetsen gebruiken op je Apple Macbook of Mac kan veel tijd besparen. Het helpt je om sneller en efficiënter te werken. Dit zijn 13 toetsencombinaties voor je Apple Mac die handig zijn om te onthouden. Lees ook: Repareer je Home Button in 1 minuut.
1. Command-H: De vensters van het programma op de voorgrond verbergen. Heel handig op je werk als er iemand voorbij loopt.
2. Command-Spatiebalk: Spotlight! Je kunt natuurlijk ook drukken op het loepje bovenin je scherm, maar deze toetsencombinatie is veel sneller.
3. Command-Shift-3 of 4: Schermafbeelding maken van je hele scherm (3) of selecteer zelf het gedeelte waar je een screenshot van wil maken (4).
4. Command-Komma: Open het voorkeuren-scherm van het programma op de voorgrond. Zo opent bij deze combinatie het Instellingen-scherm in Chrome en het voorkeuren scherm in Finder.
5. Command-Option⌥-Control-Aan/uit-knop: Alle programma’s stoppen en de Mac uitzetten. Als documenten nog niet zijn opgeslagen, wordt dit eerst gevraagd.
6. Command-(Shift)-F3: Programma’s opzij schuiven. Handig als je even snel op je bureaublad moet zijn. Als je Shift erbij indrukt, schuiven de programma’s langzaam weg.
7. Command-Shift-D: In Finder de map Bureaublad openen. Handig!
8. Command-Shift-N: Een nieuwe map aanmaken in Finder.
9. Command-1, 2, 3 of 4: De onderdelen in het Finder-venster weergeven als symbolen (1), lijst (2), kolommen (3) of Cover Flow (4).
10. Command-Delete: Verplaats een bestand naar de prullenbak.
11. Command-Shift-Delete: Prullenmand legen.
12. Command-Q: Het programma waar je in aan het werken bent stoppen.
13. Spatiebalk: Snelle weergave in Finder om een voorvertoning te zien van bijvoorbeeld een foto of document.
Je hebt nu vast de smaak te pakken? Bekijk hier dan (grote) lijst van alle toetsencombinaties voor je Mac!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]