3 andere manieren om Printopia te gebruiken

Eerder deze week kondigden we op Lifehacking al aan dat we aan de hand van de bundel van Productivemacs tips gaan geven hoe je deze apps op een goede manier kan gebruiken. Vandaag de eerste: Printopia. 3 alternatieve manieren om de functies van Printopia in te zetten. Van een vergadering tot een PDF-converter. 

De vergadering

Steeds meer bedrijven willen “nieuw werken” of medewerkers nemen hun tablet mee als primair apparaat. Dan zit je met deze mensen in een vergadering en is er last minute nog een fundamentele wijziging aangebracht in een van de stukken. Dus iedereen krijgt een kopie van de stukken, maar dan moeten ze ook nog in de administratie terecht komen. Door in Printopia een virtuele printer aan te maken waarbij iedereen van de iPad het document naar een map kan “printen” vermijd je gebruik van overtollig papier en heeft de notulist direct de laatste versie op zijn computer staan, zonder te rommelen met papieren en in 1x naadloos webpagina’s of documenten in de map zetten van de notulist.

IFTTT + Printopia

Vanuit Printopia kan je een heleboel programma’s voor je laten werken door daar je printopdracht naartoe te sturen. Maar door bijvoorbeeld een special dropboxmap aan te maken zijn de mogelijkheden nog groter in combinatie met IFTTT. Denk bijvoorbeeld aan het document wat je gemaakt hebt en graag in een facebook-pagina wil delen. Wat doe je? Stuur het document vanaf je iPad naar de aangewezen publieke dropboxmap via Printopia en laat IFTTT een statusupdate maken die je van tevoren hebt ingesteld. Zo kan je delingsmogelijkheden die niet beschikbaar zijn toch inzetten via de combinatie van IFTTT en Printopia.

PDF-converter

Een notitie gemaakt in de notities-app, dat documentje wat je toch graag in PDF wilde hebben? Printopia helpt. Omdat het technisch gezien een printer is wordt alles als PDF verstuurd naar Printopia, dus ook dat document wat je in een bepaalde map wilde hebben. Heel handig om snel je lijstje met notities in een PDF te zetten.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • sibe jan
    Posted 16/06/2012 10:12 pm 0Likes

    als je Printopia nog even uitlegt wordt ‘t voor mij helemaal interessant.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]