3 makkelijke studenten lunchmaaltijden

Je kunt tussendoor natuurlijk een snelle snack nemen zoals noodels. Maar omdat je toch nog een beetje voedzame luch wilt hebben zodat je de rest van de dag weer lekker er tegen aan kan, wil je toch wat beters. Dat moet natuurlijk ook weer niet teveel tijd kosten. Gelukkig zijn er 3 mooie gerechten die elke student kan klaarmaken, en die nog voedzaam zijn ook.

Roerei a la jou

Een van de meest flexibele lunchs die je kan maken is natuurlijk roerei. Bedenk zelf wat je er bij gooit en roeren maar.

Benodigdheden:

  • 1 ei per persoon en dan altijd nog 1 ei extra
  • melk
  • zout en peper
  • wat je er zelf bij wilt gooien

Klaarmaken:

Maak eerst de eieren kapot in een grote mok of kleine bak en doe er een scheut melk bij. Dat roer je even door elkaar. Ondertussen doe je alvast wat boter in de pan en gooi je je eigen ingrediënten erin (bijvoorbeeld: bacon, ham, champions, tomaat, etc). Sommige ingrediënten kan je er beter pas ingooien nadat je het ei in de pan hebt gedaan (bijv. kaas of ui). Als je alles in de pan hebt zitten (dus ook je ei) ga je ….. roeren. Niet te hard uiteraard want dan ligt het ei overal. Als je ei begint te stollen en een beetje bruin wordt is hij klaar.

Serveren:
2 boterhammen op je bord leggen en je roerei er overheen. Gooi er naar smaak nog wat peper en zout overheen en smullen maar.

Broodje gezond

Ook weer een erg flexibel gerecht, en er kan niets aanbranden!

Benodigdheden:

  • 1 pistoletje
  • ham
  • kaas
  • mayonaise, ketchup, mosterd of andere sauzen
  • jou eigen ingrediënten (sla, bacon, gekookt ei, tomaat, komkommer, etc)

Klaarmaken:

Het pistoletje even in de oven lekker bruin laten worden. Kies hierna 2 sauzen die jij op je broodje wilt, snij je broode door midden en smeer op elke zijde 1 saus. Leg dan op de ene kant een plak ham en op de andere kant een plak kaas. Nu kan je zelf nog van alles op de kaas en ham leggen.

Serveren:

Gewoon op een bord leggen of zo uit het handje eten.

Pannenkoeken

Als je net wat meer tijd over hebt, en kunt omgaan met een koekenpan en een mixer, dan zou je een lekker stapel pannenkoeken kunnen maken. Groot voordeel is dat je er langer plezier van kan hebben. Zo kan jekoude pannenkoeken als ontbijt eten of mee naar school nemen de volgende dag.

Benodigdheden:

  • ei
  • bloem
  • melk
  • snufje zout
  • 1 zakje vanille suiker
  • (het ei, de bloem en de melk gaan gewoon op gevoel)

Klaarmaken:

Doe wat bloem in een bak. Bedenk dat de bloem ongeveer de helft aangeeft van de hoeveelheid beslag die je dan uiteindelijk krijgt. Als je 20 pannenkoeken gaat bakken heb je ongeveer 3 eieren nodig en een pond bloem (doe het gewoon op gevoel dat werkt het beste).
Doe er een snufje zout bij en een zakje vanille suiker, en dan hoef je alleen nog maar melk toe te voegen tot het geheel de goede dikte heeft (wat jij prettig vindt). Vervolgens een klontje boter in de pan en bakken maar. Voor variatie kan je spek pannenkoeken maken (eerst spek in de pan en dan beslag) of kaas pannenkoeken (1 kant gaar laten worden, omdraaien, kaas op 1 helft en dubbelvouwen) of misschien zelfs appel pannenkoeken (stukjes appel door het beslag roeren).

Serveren:

Maak een mooie grote stapel voor het echte pannenkoeken-gevoel. Zet stroop, suiker, jam en honing op tafel, nodig eventueel je huisgenoten uit en smullen maar!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

  • Douwe
    Posted 28/08/2010 7:56 pm 0Likes

    En lifehacking.nl verdwijnt uit mijn bookmarks… Wat een treurig artikel. Ik mis de diepere kwaliteitsartikelen van weleer. Het lijkt tegenwoordig alsof elk startend studentje zijn eerste blog-ervaringen op deze site kwijt kan. Ik ga weer terug naar lifehacker.com.

  • Raymond
    Posted 27/08/2010 3:28 pm 0Likes

    Als je een pannenkoekenrecept als lifehack wilt presenteren, geef dan alsjeblieft een vuistregel voor het beslag. Juist omdat je deze hack richt op mensen die dat nog niet weten, kan een beetje houvast geen kwaad.

    Mijn basisverhouding: 1 middelgroot ei op 100 gram bloem en een kwart liter melk, plus een snufje zout. Dat zakje vanillesuiker lijkt mij erg veel op deze hoeveelheid beslag, maar dat is een kwestie van smaak. Ik gebruik het helemaal niet.

  • Martijn
    Posted 27/08/2010 1:26 pm 0Likes

    Ik ken ze ook. En als ze wel lifehacking kunnen vinden maar geen pak koopmans kunnen lezen dan noem je zulken mensen: Lui.
    Moeite doen voor anderen is prima echter mogen we best een basis verwachten waaraan een ieder kan voldoen. Zelf kon ik wat pasta’s maken toen ik een jaar of 10 was. Mijn buurtkinderen leren wat basisdingetjes koken in groep 5 (dat is dus 9 jaar oud). Als je als student (met toch wat meer ontwikkeling) geen ei kan bakken dan is het echt triest. Als we dan ook nog die mensen moeten gaan helpen met het leren van basisdingen die ze ook zelf kunnen leren dan kan ik weinig anders concluderen dat ik mijn tijd zinvoller kan besteden.

  • BW
    Posted 27/08/2010 1:12 pm 0Likes

    @JKN @Martijn
    voor sommige studenten is dit wel een lifehack.
    Ik ken een student die tot voor kort niet wist hoe ze een roerei of pannenkoek klaar moest maken.

    (let op de toegevoegde n na de nieuwe spelling van 1995)

  • Martijn
    Posted 27/08/2010 12:28 pm 0Likes

    Oei… makkelijke pannekoeken en dan nog aankomen met eieren….. bloem en melk op gevoel…..

    Ik met het eens zijn met JKN en Row: dit gaat de site lezers kosten…

  • Row
    Posted 27/08/2010 11:46 am 0Likes

    ik had hier op z’n minst snelle recepten voor Brainfood verwacht.. hoog in de omega3 vetten, magnesium en glusose voor optimalisering hersenfuncties..

    Een broodje gezond, roerei en pannekoeken (is btw helemaal geen snel recept) zijn… nog al teleurstellend.

    mijn favo studentenlunches:
    volkorenboterham met tonijn, mayo en kappertjes
    of en cracker met pindakaas met plakjes banaan

    eetsmakelijk!

  • JKN
    Posted 27/08/2010 10:20 am 0Likes

    Hm… het niveau daalt wel heel hard nu. Straks krijg ik hier te lezen dat ik een dubbele knoop in mijn veters moet doen, omdat de kans dan kleiner is dat ik m’n veters een keer extra moet strikken…
    Verder – over niveau gesproken – is het ‘jouW eigen ingrediënten’.

Comments are closed.