3 tips om de levensduur van je smartphonebatterij te verlengen

Gaat de batterij van je smartphone niet meer zo lang mee als vroeger? Hier zijn enkele makkelijke, wetenschappelijk bewezen, tips om je batterij voortaan langer mee te laten gaan. Lees ook: Drie lettertypes die minder inkt gebruiken.

  • Laat je batterij niet helemaal opraken. Wellicht is je ooit verteld dat je batterij helemaal leeg moet zijn om hem goed op te laden. De batterij in je telefoon verliest echter juist zijn maximale capaciteit door de batterij volledig leeg te laten lopen. Het is zelfs beter om je telefoon zelf uit te zetten voordat de batterij helemaal leeg raakt.
  • Vermijd warmte. Bij hoge temperaturen worden de chemische reacties die in je batterij plaatsvinden versneld, waardoor je hem veel sneller moet opladen. Extreme hitte kan er daarnaast voor zorgen dat je batterij voor altijd beschadigd raakt.
  • Ga je op reis of naar een festival met een andere telefoon. Zet je telefoon dan met een volle batterij uit en bewaar deze op een koele plek. Op deze manier blijft je telefoon het langste goed.

De meeste telefoonbatterijen verliezen gemiddeld 4 tot 20 procent van hun capaciteit per jaar. Met deze tips kan je de houdbaarheid van je batterij iets verlengen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]