4 dingen die je beter niet in de supermarkt kunt kopen

Bepaalde producten zijn in de supermarkt veel duurder dan op andere plekken, of van een mindere kwaliteit. Hier noemen we vier dingen die je beter niet in de supermarkt kunt kopen. Lees ook: 8 dingen in je keuken die waarschijnlijk veel te oud zijn.

Batterijen

Batterijen vergeet je gauw te kopen, soms omdat je er een tijdlang veel op voorraad had en er niet aan gedacht hebt dat je de laatste gebruikt hebt, of omdat je ze al een tijdje niet hebt hoeven te vervangen, maar nu ineens dus wel.

In veel supermarkten worden de batterijen bij de kassa uitgestald, zodat je er ineens aan denkt en ze als impulsaankoop in je mandje doet. Maar online zijn batterijen van hetzelfde merk vaak veel goedkoper.

Gemalen en gedroogde kruiden

In de supermarkt kun je vaak kleine potjes kruiden kopen tegen een veel hogere prijs dan een enorme zak met dezelfde kruiden in een buitenlandse levensmiddelenwinkel. Als je bang bent dat de zo’n grote hoeveelheid kruiden niet lang genoeg goed blijft, kun je de kruiden in porties in luchtdichte zakjes bewaren.

Beautyproducten

In de supermarkt heb je veel minder keus dan bij de drogist of andere winkels, en vaak betaal je ook nog teveel. Denk hierbij niet alleen aan make-up, maar vooral aan deodorant, shampoo, badschuim en douchegel, waarvan je veel gebruikt.

Voorgesneden fruit

Een bakje met stukjes gesneden fruit is handig als tussendoortje, maar als je dit bij de supermarkt koopt betaal je echt veel te veel. Soms kun je voor dezelfde prijs wel tien keer zoveel van hetzelfde fruit kopen – maar dan niet gesneden. Neem thuis even de tijd om zelf je fruit te snijden en je bespaart flink wat geld.

Als je bakjes gesneden fruit koopt omdat je bang bent dat grotere hoeveelheden niet lang goed blijven als ze eenmaal zijn aangesneden, bedenk dan dat de meeste fruitsoorten prima kunnen worden ingevroren.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek3Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author