4 dingen die je dagelijks moet schoonmaken

Er zijn altijd weleens dingen in je huis die je per ongeluk vergeet schoon te maken. Sommige dingen die je wel regelmatig reinigt, maak je misschien toch niet vaak genoeg schoon voor een goede hygiëne. Hier noemen we vijf dingen die je eigenlijk dagelijks moet schoonmaken. Lees ook: Zo kun je snel je kraan ontkalken.

Het aanrecht

Ok, deze ligt nogal voor de hand. Bij een aanrecht denk je vooral aan koken en etenswaren, maar je aanrecht komt met allerlei dingen in aanraking. Je handtas, telefoon, sleutelbos, en misschien springt je kat ook weleens op het aanrecht terwijl je even niet oplet… Gebruik daarom minimaal dagelijks een desinfecterend schoonmaakmiddel voordat je eten gaat bereiden, en maak ook goed schoon nadat je klaar bent in de keuken. Het is het beste om steeds een ander doekje te gebruiken, anders veeg je de viezigheid alleen maar van de ene plek naar de andere.

Theedoeken en handdoeken

De theedoek in de keuken is vaak een van de smerigste dingen in je huis. Je droogt er schoongewassen pannen, borden en bestek mee af, maar deze bevatten vaak toch nog bacteriën als je ze niet helemaal goed hebt afgewassen. En als je deze doek dan vochtig laat hangen in een warme keuken, gaat er al gauw allerlei viezigheid in groeien.

Hetzelfde geldt voor handdoeken. Niet iedereen wast zijn of haar handen even goed alvorens ze af te drogen. Alle bacteriën en viezigheden (waaronder ook vaak ontlasting!) blijven in de handdoek zitten en vermenigvuldigen zich in een razend tempo.

Wasbakken

Je denkt er misschien niet zo gauw aan omdat je er constant water en zeep doorheen spoelt, maar wasbakken zijn vaak heel erg vies. Aan de wanden blijven namelijk zeepresten en vetten uit je huid plakken, waarin bacteriën kunnen groeien.

De tegels bij de douche

Als je de tegels en de voegen bij de douche elke dag even droogmaakt is de kans veel kleiner dat je met schimmels te maken krijgt. Op deze manier voorkom je dat je uitgebreid moet gaan boenen met een schadelijk middel tegen schimmel.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author