4 inspirerende tips voor een ultieme schrikkeldag

We zetten vier tips voor je op een rijtje die je op 29 februari kunt doen en waar je de rest van het jaar, of misschien wel je leven, plezier van hebt.

1. Zet eens op een rijtje waarvoor je dankbaar bent

Vaak zijn we in de drukte van de dag bezig met wat we nog niet hebben of willen hebben. Bijvoorbeeld het binnenhalen van die volgende klant, het verhuizen naar een groter huis, een volgende vakantie, misschien wel je volgende relatie of de promotie die je wil maken. In alle gevallen willen we iets beters of moet het anders. Wat zou er gebeuren als je dat vandaag eens omdraait? Wees nou eens de hele dag dankbaar voor alles wat er in je leven is. Denk aan de mensen om je heen, het kraanwater wat je elke dag kan drinken, de gezonde hersenen waarmee je kunt denken of het hart waarmee je voelt. Wees dankbaar voor wat je hebt, voor alle keuzes die je hebt gemaakt en de keuzes die je ‘bewust’ niet hebt gemaakt.

2. Maak ruimte

En dat bedoel ik letterlijk. Gooi rommel weg en kijk eens of het lukt om zoveel mogelijk ruimte te maken in je huis. De regel is! Wat je een jaar niet hebt gebruikt, heb je niet meer nodig. Gooi die oude mappen, oude boeken, oude kleren, oud borden en glazen weg. Moeite met weggooien? Schenk het aan anderen of verkoop het via bijvoorbeeld Marktplaats.nl. Je zult merken hoe opgeruimd je jezelf voelt. Troep in je huis staat namelijk symbool aan troep in je hoofd. Laten we dan bij het makkelijkste beginnen.

3. Doe iets waar je over tien jaar trots op bent

Welk besluit kun je vandaag nemen waar je over tien jaar trots op bent? Je inschrijven bij de KvK? Stoppen met roken? Je stille liefde om verkering vragen? Misschien wel een ticket boeken naar de andere kant van de wereld? Je inschrijven voor die specifieke studie? Doe het vandaag! Wat mooi is? Waarschijnlijk is het eerste wat nu in je op komt ook meteen het beste idee. Het komt niet voor niets als eerste in je op. Ga het doen.

4. Verklaar de liefde

Bel vandaag eens iemand op en vertel hoeveel je van die persoon houdt. Dat hij of zij belangrijk voor je is en dat het uitmaakt dat die persoon in jouw leven is. Stuur een kaartje, stuur een WhatsApp berichtje, maar zorg ervoor beslist voor dat de ander het weet. Te vaak gaan we er vanuit dat anderen dat wel snappen en dat we het daarom niet hoeven te zeggen. Jammer! Daarom, meld het vandaag bij zoveel mogelijk mensen waar jij om geeft.

Weet je wat het allermooiste is? Als het vandaag niet lukt, kan het altijd nog morgen.

Wat is jouw belangrijkste inspiratie in deze Lifehack? Laat het ons weten!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]