4 jaar Lifehacking – Vooruitkijken!

Vandaag is het vier jaar geleden dat Lifehacking.nl het levenslicht zag. Samen met een enthousiast team van early adopters op het gebied van GTD, lifehacks en online werken begonnen we deze site. Zonder een echt plan, zonder echte doelstellingen. Maar wel met een hoop enthousiasme en lol. Al snel hadden we in de gaten dat we aan een behoefte voldoen. Zonder al te veel rumoer rondom de start wisten we al snel een trouwe schare fans aan ons te koppelen. En die trouwe schare is alleen maar gegroeid de afgelopen vier jaar. Ik ben heel blij dat Lifehacking al vier jaar lang een divers palet aan tips, truuks en inzichten geeft om je slimmer online te laten werken of je tijd beter te besteden en we zijn vastbesloten daar nog een tijd mee door te gaan. Zelfs een artikel op Marketingfacts met de tendentieuze titel “Lifehacking stilletjes ten onder?” is een fijne promotie voor onze eigen site. Want natuurlijk gaan we niet stilletjes ten onder, we gaan vrolijk door! Een kleine terugblik op het afgelopen jaar en vooruitblik op wat komt. Van het aantal auteurs, posts tot en met de boekenclub en de plannen.

Waar we vier jaar geleden begonnen met een vaste groep auteurs, is dat langzaam maar zeker veranderd in een kleinere kern met vaste auteurs en een wisselende groep gastauteurs. Met 107 auteurs hebben we een flinke groep opgebouwd. Natuurlijk is niet iedereen meer actief, veel auteurs uit het verleden zijn inmiddels gestopt bij Lifehacking. Maar ik ben blij om te zien dat we elke week wel een aantal ideeën en gastposts krijgen aangeleverd. Ondertussen zijn we dat meer aan het stroomlijnen, mede dankzij onze pittige redactrice Annelies Verhelst. Zij zorgt er voor dat posts geplaatst worden, nagekeken en zit geregeld de auteurs achter hun broek. Zonder Annelies was Lifehacking het afgelopen jaar niet zo gegroeid als nu is gebeurd, waarvoor mijn grote dank!

Natuurlijk is Lifehacking meer dan alleen de website. Op Twitter kun je alle posts terugvinden en zo nu en dan geven we daar nog wat extra links en informatie. We zijn op Twitter nét over de 10.000 followers gegaan, terwijl we op de Facebook-pagina 384 Likes hebben. Logisch, aangezien we Facebook niet heel actief gebruiken. Onze LinkedIn groep is groeiende met 1645 leden. Maar het belangrijkste blijft de website. Hier hebben we maandelijks zo’n 80.000 unieke bezoekers van allerlei bedrijven en uit alle hoeken van het land. En die zijn actief met reageren en natuurlijk het downloaden van onze gratis boeken. Daarmee hebben we een aantal jaar geleden de toon gezet en we gaan er natuurlijk mee door. Naast de gratis downloads van boeken hebben we sinds kort de Lifehacking Boekenclub. Een experiment, wat we samen met Boeklezers.nl hebben opgezet en waar we langzaam maar zeker de juiste vorm, toon en ritme in vinden. Ik verwacht hier de komende tijd nog wel wat verdere ontwikkelingen.

En dan de laatste ontwikkelingen, zoals Google+. Doen we daar iets mee? Nu nog niet. Heel bewust. Heel soms verschijnt een Lifehacking post op Google+ maar we zijn er nog niet echt actief mee om veel te delen. We wachten liever nog even op de komst van de bedrijfspagina’s en de verdere ontwikkelingen op het netwerk dan dat we er nu vol in stappen.

Wat zijn de verdere plannen? Daar gaan we de komende week eens voor zitten. Maar wat mij betreft gaan we in volle vaart verder met Lifehacking.nl. Naast de mobiele site die er al tijden is, wil ik echt stappen gaan maken met een speciale Lifehacking app voor zowel Android als iOS. De site zelf moet snel weer een make-over krijgen, daar zijn we druk mee bezig. Daarnaast willen we de Lifehacking Academy weer nieuw leven inblazen. De laatste academy is al weer even geleden en de tijd lijkt rijp voor een nieuwe editie. Wanneer en hoe precies, dat gaan we binnenkort verder duidelijk maken. Eén van de wensen die ik heb is om de Maker Faire uit de USA naar Nederlandse grond te brengen. De ontwikkelingen op het gebied van Open Source Hardware en 3D printing hebben we de afgelopen tijd links laten liggen, maar daar komt verandering in. We zien dat het steeds makkelijker wordt om je eigen producten te maken via deze printers of met microcontrollers als de Arduino. Met daarnaast de opkomende beweging richting The Internet of Things, dan is het tijd voor ons om er  meer aandacht aan te gaan besteden. Hoe we dat gaan doen, daar gaan we de komende tijd eens op broeden. Naast nieuwe onderwerpen zullen we zoals vertrouwd blijven schrijven over onderwerpen als Getting Things Done, persoonlijke productiviteit, de netwerkeconomie en slimme hacks om bepaalde zaken sneller of slimmer gedaan te krijgen. Op naar de vijf jaar!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Ludz
  Posted 02/09/2011 7:51 pm 0Likes

  Gefeliciteerd met het vierjarig bestaan! 🙂 Al vind ik eerlijk gezegd wel dat er wat meer content geplaatst mag worden… niet echt veel vernieuwende zaken… Zie het als een tip 🙂

 • 10y
  Posted 02/09/2011 5:51 pm 0Likes

  Gefeliciteerd met jullie verjaardag. Ik lees altijjd met veel plezier jullie artikelen en hoop dat jullie er nog lang mee door zullen gaan.

 • Gerhard Radstake
  Posted 31/08/2011 9:20 am 0Likes

  4 jaar alweer, proficiat. de artikelen lees ik altijd graag mede omdat ik zelf mensen help slimmer te werken. Dat is ook mijn twitternaam @slimmer_werken
  Op naar het eerste lustrum.

  Hartelijke groet,
  Gerhard Radstake
  Bel ADA, Tijdwinst met Mobiel Dicteren

 • Niels Gouman
  Posted 30/08/2011 10:43 pm 0Likes

  Ik merk dat Lifehacking steeds meer een bekende term begint te worden en dat na 4 jaar al, gaaf 🙂

  – Niels Gouman

 • Sanne Roemen
  Posted 30/08/2011 11:26 am 0Likes

  Gefeliciteerd!!! Ik ben je dankbaar dat je het duurzaam energie bent blijven geven en dat het de cruciale leeftijd van 4 heeft gehaald. De overlevingskansen van elk kind zijn bij 4 jaar exponentieel gegroeid dus op naar de volgende vier. Deze ontaarde moeder kijkt vanaf de zijlijn mee. 🙂

 • tjitske
  Posted 30/08/2011 11:20 am 0Likes

  Ik sluit me aan bij bovenstaande reactie ; Gefeliciteerd met het 4jarig bestaan en ook ik heb veel opgestoken van jullie artikelen; vooral heel veel over GTD geleerd maar ook andere tips en aanbevolen boeken waren zeer bruikbaar.
  Ik had de indruk dat het de laatste tijd iets minder goed ging met de site maar het is fijn om te lezen dat jullie weer boordevol nieuwe ideeën zitten!
  groetjes Tjitske

 • madbello
  Posted 30/08/2011 10:26 am 0Likes

  Gefeliciteerd jomdolens en jomdolinas. Geef hier nooit reactie, waar weet dat ik altijd trouw aan het lurken bij jullie ben 😉

 • Peter
  Posted 30/08/2011 8:14 am 0Likes

  Gefeliciteerd.
  Ik lees regelmatig jullie artikelen en één van de dingen die ik hier heb geleerd en daarna heb gebruikt, is Evernote. Geweldig!! Maar er zijn veel meer zaken die ik na kennismaking op jullie site ben gaan doen.
  Succes de komende jaren.

  Peter

Leave a comment

[wpterms id="3193"]