4 uur per week werken?

Timothy Ferriss geeft in zijn boek the 4-hour workweek een aantal erg goede tips over hoe maximaal om te gaan met de mogelijkheden van onze tijd.

Een uitspraak van hem die me trof: “Macht is niet langer gebonden aan geld, maar aan het hebben van zoveel mogelijk opties” En vaak, steeds vaker heb je daar geen of weinig geld voor nodig.

HIER kun je de site van het boek vinden, en HIER kun je een deel van het boek downloaden. Dit deel gaat over hoe je jezelf op een low-information-diet kunt zetten. Ik ben er nog flink over aan het nadenken, vooralsnog ben ik het niet met hem eens. Tot op heden leef ik juist van die informatie. Maar soms is “kill your darlings” een prima manier om eens een andere richting op te denken.

Wat mij betreft is informatie een soort legoblokje waarmee je van alles kunt creeëren. Hoe meer informatie , hoe beter wat mij betreft. Omgaan met veel informatie is voor mij een kwestie van slimme filters organiseren en installeren.

Gelukkig geeft Tim ook tips waar ik al dagelijks gebruik van maak, en die ik graag met jullie deel:

“the good news is that you can increase your reading speed at least 200% with less than five minutes of conditioning once you understand what reading is and isn’t. Reading isn’t a linear process but a series of jumps (saccades) and independent snapshots (fixations). to feel both, put the tip of your index finger on one closed eye and slowly trace a straight horizontal line on a wall with the other. ”

en

“One word: batching.
Batching is scheduling the completion of time-consuming but necessary tasks at set times, as infrequently as possible, between which we let them accumulate. this can be done with everything from voicemail to invoicing”

Met name die laatste is een time-winner. Spaar repeterende taken op en handel ze in een één keer achter elkaar af.

Ons brein is dan meer gefocust en is goed ingericht op repeterende handelingen.

Veel leesplezier!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

 • Maarten
  Posted 31/07/2009 2:20 pm 0Likes

  Ik heb het boek nu pas gelezen. De grootste eye-opener die mij nog steeds bezig houdt is de stelling van Tim dat wij veel dingen doen om een bepaalde leegte te vullen. We zitten soms achter onze schermen dingen te doen of lezen, om het gevoel te hebben ergens mee bezig te zijn.

  Het info-dieet houdt mij dus nu ook bezig. Ik vertaal het voor mezelf maar zo: een dieet betekent soms minder eten, maar ook: gezonder eten, bewuster eten (dus niet zomaar naar binnen duwen) of op gezette tijden eten. Ik wil dus niet per se minder informatie tot me nemen, maar wel bewuster.

  De vraag is nu: als ik stop met nutteloze informatie lezen en ik bundel tijdverslindende activiteiten en ik beperk en organiseer mijn mail. Dan blijft er tijd over. Wat ga ik dan met mijn gewonnen tijd doen? Welke dingen vind ik zelf echt belangrijk als tijd en geld geen rol spelen. Een vraag die velen zich pas stellen op hun 65e.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 10/09/2007 10:58 pm 0Likes

  Hoi Martijn, ik vond het een prachtboek – erg goed om je aan het denken te zetten. Ondertussen heb ik een VA (Virtual Assistant) bij GetFriday.com, op aanraden van Timothy. De eerste resultaten zijn nog niet spectaculair, maar dat heeft misschien nog wat tijd nodig.

Comments are closed.