4 voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden als je veel moet hoesten

Rond deze tijd van het jaar hebben veel mensen last van een vervelende hoest. Er zijn een heleboel middeltjes die je kunt gebruiken om te proberen van je hoest af te komen, maar wist je dat er ook een aantal voedingsmiddelen zijn die het hoesten juist erger kunnen maken? Lees ook: 3 drankjes om van je hoest af te komen.

IJs en andere koude dingen

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen klagen dat ze na het nuttigen van koude drankjes of ijs meer moeten hoesten. Het kan zijn dat de lage temperatuur de keel op een bepaalde manier prikkelt wanneer je een gevoelige keel hebt.

Gefrituurde dingen

Door voedsel in hete olie te frituren komt er een bepaald stofje vrij, genaamd acroleïne , dat ook in sigarettenrook voorkomt en de keel kan irriteren. Als je al last van je keel hebt kan acroleïne ervoor zorgen dat je meer gaat hoesten.

Cafeïne

Cafeïne lijkt soms even te helpen doordat het je een opkikker geeft wanneer je je niet helemaal lekker voelt. Maar omdat cafeïne de slokdarm een beetje doet ontspannen wordt de kans op zure oprispingen groter, waardoor de keel geprikkeld wordt en je meer moet hoesten.

Melk

Een stofje dat vrijkomt tijdens het verteren van melk en melkproducten stimuleert de productie van slijm in de luchtwegen. Het drinken van melk bevordert dus de slijmproductie in je keel en longen, waardoor je mogelijk meer moet hoesten.

Wat vind je van deze hack?
8Te gek6Leuk7Serieus?6Meh...6Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

  • Petra van dongen
    Posted 01/09/2017 8:02 pm 0Likes

    Ik hoest al sinds mei, ik heb bloed laten testen en ben allergie voor graspollen bomen schimmels huisstofmijt. Ik slik pillen en heb neusspray en krijg niets anders. Nu ben ik erachter gekomen dat als ik koffie en thee drink, melkproducten en chocolade ook meer prikkels geven. Kan het zijn dat dat de reden is van mijn hoest?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: